Selecteer een pagina

Bram is een nieuwe boekenserie geschreven door Michael Reefs. Al eerder was ik groot fan van deze auteur door zijn serie over ‘’de Bieb Bende’’. Toen wij wisten dat de naam van ons tweede kindje Bram zou worden en ik van deze serie af wist, kon het natuurlijk niet zo zijn dat ik deze boeken ongelezen zou laten. Dus heb ik direct Bram en het zoldermysterie deel 1 & 2 besteld. Ik kreeg deel 3 als recensie exemplaar erbij toegestuurd, welke net was uitgekomen.

Alle boeken zijn op mijn vraag door de auteur speciaal gesigneerd voor ons zoontje Bram, zodra hij wat ouder is en de boeken zelf kan gaan lezen. Ik vind dit persoonlijk heel erg speciaal en de boeken krijgen een mooi plekje op zijn boekenplank. Zodra de boeken bezorgd werden ben ik gelijk begonnen met lezen en voor ik het wist was het eerste deel uit, omdat ik niet kon stoppen met lezen.

Bram en het zoldermysterie deel 1

Bram woont tijdelijk met zijn kleine zusje Lotte en zijn ouders in het landhuis van zijn Oma. Hij denkt dat hij zich erg zal gaan vervelen, totdat er op de zolder vreemde dingen gebeuren.
Als Bram en Lotte alleen thuis zijn en er weer geluid is op de zolder, gaan ze kijken wat het geluid is. Dit hadden ze beter niet kunnen doen, want ze ontdekken de Zolderschimmen die Lotte ontvoeren. Via dozen die daar staan kunnen zij van zolder naar zolder reizen over de hele wereld. Om Lotte terug te krijgen, moet Bram opdrachten voor hen uitvoeren en zelf ook gaan reizen via de dozen, nu hij weet dat hij ook deze gave heeft.

Mijn leeservaring

Zodra ik het boek in mijn handen had kon ik eigenlijk niet stoppen met lezen. Bram en het zoldermysterie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ook voor volwassenen is het erg leuk om te lezen. Een boek met een combinatie van spanning en heel veel fantasie, een perfectie combinatie als je het mij vraagt.

Je leert als eerste Bram en zijn zusje Lotte kennen, maar ook een ontmoeting met een chinees meisje Mei-Lin en de geheimen die Oma bewaard in het grote landhuis hebben allemaal gevolgen voor de toekomst. Doordat Bram ontdekt dat hij de gave heeft om via dozen op zolders te reizen en de Zolderschimmen dit hebben ontdekt, wordt hij meegenomen naar werelddelen die hij nog nooit gezien heeft. Dit alles om zijn zusje Lotte redden die ontvoerd is, in ruil voor opdrachten die hij moet uitvoeren voor de Zolderschimmen. Gelukkig krijgt hij wat hulp, want alleen vind hij het maar niets om in vreemde landen zijn angsten te overwinnen.

Hoe verder je in het boek komt, hoe spannender het eigenlijk wordt. Zal het Bram lukken om alle opdrachten uit te voeren en wat gebeurt er als hem dit gelukt is, zal hij echt zijn zusje terug krijgen. Ik heb genoten van dit verhaal en blijf de schrijfstijl van deze auteur vol met fantasie geweldig vinden en lekker vlot om te lezen. Op naar deel twee!
Lees ook Bram en de Bliksemjagers, deel 3 en Bram en de Waterreuzen

Boekinformatie

Titel: Bram en het zoldermysterie, deel 1
Nederlands
Hardcover, met papieren omslag
ISBN: 9789082190991
Eerste verschijningsdatum: September 2017
263 pagina’s
Uitgeverij : Stormsteen

Geverifieerd door ExactMetrics