Selecteer een pagina

Berichtje aan Bram: Ik vindt je zo’n leuke avontuurlijke jongen (stiekem ook omdat mijn zoontje ook zo heet, maar vooral), omdat je problemen nooit uit de weg gaat en ook in dit boek groeit in je zelfvertrouwen.

Het verhaal

Midden in de nacht komt Mei-lin op bezoek bij Bram. Dit is niet zonder reden want een nieuw avontuur is vanaf dat moment begonnen. Het gaat over de bolbliksems die worden beheerd door de Bliksemjagers die zorgen voor het balans van het weer op aarde, maar er is iets goed mis.

Recensie

Voor dit avontuur reizen ze als eerste af naar een klein dorpje in Italië, waar Mei-lin een bolbliksem activeert. Niet iedereen heeft deze gave en dus is de hulp nodig van deze twee avontuurlijke kinderen om ze te activeren, helaas voor verkeerde plannen. Wanneer alle bolbliksems geactiveerd zijn, zal er een gevaarlijke oude kracht ontwaken die voor macht over de hele wereld kan zorgen. Om dit te voorkomen gaan Mei-Lin en Bram opzoek naar de plekken, in oude tempels en Pyramides over de hele wereld, waar de bolbliksems zouden moeten zijn. En proberen te voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Soms lijkt het allemaal net een show wanneer illusionist Nodin Laffadini in beeld verschijnt en letterlijk zijn trucs voor grote mensen massa’s en op tv laat zien. Alleen Bram en Mei-lin weten dat het allemaal echt is en proberen hem te stoppen. Helaas krijgt hij ook hulp van een oude bekende die het niet fijn vind dat Bram in de weg staat. Doordat zij mogelijkheden heeft ontdekt om het dozennetwerk te beheersen, komt Bram in moeilijkheden.

Wanneer het lijkt dat Bram en Mei-lin echt niet meer verder kunnen in hun avontuur krijgen ze soms hulp van de Bliksemjagers, maar het grootste deel staan zij er alleen voor.

Conclusie

Een boek waarbij de cover al gelijk je aandacht trekt, zo mooi als het is getekend en ook aan de binnenzijde staan er op meerdere pagina’s mooie tekeningen die sommige gebeurtenissen net wat meer tot je verbeelding laten spreken en je meenemen in het verhaal. De spannende en meeslepende avonturen van Bram gaan verder maar stoppen ook na dit deel nog niet volledig. Gelukkig maar, want ik kijk uit naar het volgende boek.

Informatie

Bram en de Bliksemjagers, deel 3
Auteur: Michael Reefs
Illustrator: Lukesure
Isbn: 9789492604200
Uitgeverij Stormsteen
317 pagina’s

Geverifieerd door ExactMetrics