Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Recensie Bram en de Waterreuzen

Recensie Bram en de Waterreuzen

De kracht van de natuur schuilt in ieder van ons, zo staat beschreven op de achterkant van het boek. Tijdens het avontuur waarin Bram dit keer verzeilt speelt de kracht van de natuur een grote rol. De bolbliksems zijn verzameld door de twee slechteriken om de weg vrij te maken naar de oude stad van de Waterreuzen om vervolgens de Rook van de Oudheid op te roepen met alle gevolgen van dien. Het is opnieuw de taak aan Bram en Mei-Lin om de wereld te redden.

Bram en de waterreuzen

Bram en de Waterreuzen

Bram maakt veel mee in zijn jonge leven, net als Mei-Lin maar ze zijn echte doorzetters, want ze weten dat de wereld niet zonder hun kan overleven.
Het avontuur begint op Terschelling, wanneer Bram voor het eerst de kracht van de natuur meemaakt. Hij ontdekt het mooie natuurverschijnsel van de zeevonk, maar daarbij roept de natuur ook om zijn hulp. Op dat moment verschijnt ook Mei-Lin op haar rookmonster en bedenken ze een plan om de belangrijkste bolbliksems te herstellen. Ze reizen af naar een grot in New York waar nog een grote verassing staat te wachten voor Mei-Lin. Ook Bram verdwijnt midden in het verhaal plotseling en komt tot zijn schrik midden in de koude sneeuw terecht, waar hij ook kennis maakt met een bijzonder wezen. Dit wezen heet Fanny en is uiteindelijk heel belangrijk voor hun missie.

Bram en de waterreuzen
Doordat er  gebruik wordt gemaakt  van tekeningen in het boek, spreekt het gelijk meer tot je verbeelding. Ik vind de tekening van Bram en Fanny ook erg bijzonder in het boek. De vriendschap die kan ontstaan tussen een mens en het onbekende van wat er nog meer in de  natuur leeft.
Juist doordat er zoveel  verschillende wezens en mensen voorbij komen blijft het boek spannend en wil je ook de nieuwe karakters beter leren kennen.

Conclusie

Bram en de Waterreuzen is een mooie afsluiter van de serie: De avonturen van Bram.
Ik heb genoten van elk deel, maar het laatste deel was gewoon bijzonder omdat hier de natuur nog meer tot zijn recht kwam met al zijn krachten. Ik hoop dat Bram nu een iets rustiger leven krijgt en nog lang nageniet van al zijn avonturen en dat Mei-Lin en Fanny hun nieuwe taken in de wereld nog lang kunnen volbrengen. Het verhaal leest vlot en als je tussendoor opeens het boek moet wegleggen is het lint wat aan de hardcover vast zit super handig.

Bram en de waterreuzen

Informatie

Bram en de Waterreuzen, deel 4
Auteur: Michael Reefs
Nederlands
Hardcover
Isbn: 9789492604064
Eerste verschijningsdatum: december 2020
312 pagina’s
Uitgeverij : Stormsteen

Lees ook:

Marion Poeste

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Bij ons thuis draait het allemaal om lactosevrij eten in verband met lactose intolerantie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics