harmonieus interieur
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Waarom een leren bank zo prettig is in huis

Waarom een leren bank zo prettig is in huis

“Even lekker zitten”, is een veelvuldig gebruikte uitspraak hier in huis. En dan puffend ploffen op de leren bank. Maar waarom is een leren bank eigenlijk zo prettig?

De leren bank

De leren bank is al jarenlang een icoon in de gemiddelde Nederlandse huiskamer. Hoe kan dat eigenlijk zal je wellicht denken? De voornaamste reden is dat het past in ieder interieur. Of je nu een moderne, stoere of landelijke inrichting hebt. In de loop der jaren is er wel iets subtiels veranderd aan de leren banken. Zo is het leer in meerdere kleuren verkrijgbaar en kun je meelopen met de laatste trends. Ook is er wel wat veranderd in het formaat van het bankstel. Maar over het geheel genomen blijft een leren bank altijd in de mode doordat het bankstel lang meegaat, langer dan een bankstel van stof. Het zit comfortabel en is gemakkelijk te onderhouden. Zelfs met huisdieren en kleine kinderen in huis!

Soorten leren bankstellen

Een leren bank wordt opgedeeld in zitplaatsen. Deze geven direct de beoogde breedte van de bank aan. Van de bescheiden anderhalf zitter is het wellicht wel een grote stap naar de 4 zits bank leer. Een kolossaal eiland van leer om midden in de kamer op neer te ploffen. Je merkt het al, de droom van ieder relaxed persoon. Helemaal met opgroeiende kinderen in huis.
De zitplaats op de hoek of hoeken kan aangepast worden naar een chaise longue. Een verlengd deel voor de benen, eventueel zonder leuning. Je plakt als het ware een poef aan de bank vast. Voor een extra zitplaats of het mogelijk maken van uitgebreid liggen op je bank. Eén hoek erbij en je hebt een hoekbank. Uiterst geschikt voor grotere gezinnen, bij veel aanloop of bij feestjes.

De leren bank als publiekstrekker

Met de grote leren bank kun je ook een statement maken. Je kiest een mooi sprekende kleur voor op je wand. Dit kun je aanbrengen met muurverf of behang. En dan plaats je daarvoor een 4 zits leren bank van geborsteld leer in een natuurtint. Het enige wat je dan nog hoeft te doen om de ruimte af te stylen is een grote kamerplant ernaast te zetten. De rest wordt allemaal overbodig gemaakt. Zie je het al voor je?

Lees ook:

Zit jij graag op een leren bankstel?

Bron afbeelding: Robuuste Tafels

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

 • Ik heb thuis ook een leren bank. Erg
  ideaal. Met een doekje en schoonmaakmiddel voor de bank fris je de bank lekker op en dan ziet deze er weer uit als nieuw! Bij een stoffen bank is een vlek een vlek. Die krijg je er niet meer makkelijk uit.

 • Wij hebben altijd een leren bank gehad. Nu momenteel een stoffen bank. Echt zo’n spijt van. Dus mocht het tijd worden voor een nieuwe bank wordt het zeker weer een leren bank.

 • Alleen bij een vriendin uitgeprobeerd & echt comphy!! Heb alleen een kat die aan banken krabt & ben dan “bang” dat ze mijn mooie sofa vernield.

 • Wij zitten al jaren heerlijk op een bank met stoffen bekleding. Een leren bank ziet er wel mooi uit, maar ik ben bang dat in de warme zomermaanden mijn blote benen “vastplakken” aan het leer. En opstaan zal dan niet prettig zijn.

 • Wij hebben al ca 13 jaar een mooie zwarte leren bank. Was bij aanschaf een rib uit ons lijf maar het was de investering waard, ziet er nog heel mooi uit en goed comfort. En inderdaad ideaal met geknoei van kinderen.
  Ik zou alleen niet snel meer een zwarte kopen. Ons huis is vrij donker dus zwart was niet de meest ideale kleur eigenlijk. In de toekomst maar een bruine of grijze denk ik.

 • Als ik zo’n blog lees wil ik zoooograag een nieuwe bank! In november hebben we een rondje gemaakt bij woonwinkels, maar toen kwamen we er nog niet helemaal uit. Nu kunnen we nergens naartoe om iets uit te zoeken. Onze huidige bank is inmiddels wel echt afgeschreven…

 • Ook ik zou in de toekomst weer een leren bank willen en dan een donker bruine. Is ook de combineren met meerdere soorten sfeeren in een huis van vintage tot modern.

 • Ja, wij hebben ook een leen bankstel. Vind het heerlijk en na ongelukjes met een omgevallen beker sap o.d. van de kinderen lekker makkelijk schoon te houden!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics