Selecteer een pagina

“Even lekker zitten”, is een veelvuldig gebruikte uitspraak hier in huis. En dan puffend ploffen op de leren bank. Maar waarom is een leren bank eigenlijk zo prettig?

De leren bank

De leren bank is al jarenlang een icoon in de gemiddelde Nederlandse huiskamer. Hoe kan dat eigenlijk zal je wellicht denken? De voornaamste reden is dat het past in ieder interieur. Of je nu een moderne, stoere of landelijke inrichting hebt. In de loop der jaren is er wel iets subtiels veranderd aan de leren banken. Zo is het leer in meerdere kleuren verkrijgbaar en kun je meelopen met de laatste trends. Ook is er wel wat veranderd in het formaat van het bankstel. Maar over het geheel genomen blijft een leren bank altijd in de mode doordat het bankstel lang meegaat, langer dan een bankstel van stof. Het zit comfortabel en is gemakkelijk te onderhouden. Zelfs met huisdieren en kleine kinderen in huis!

Soorten leren bankstellen

Een leren bank wordt opgedeeld in zitplaatsen. Deze geven direct de beoogde breedte van de bank aan. Van de bescheiden anderhalf zitter is het wellicht wel een grote stap naar de 4 zits bank leer. Een kolossaal eiland van leer om midden in de kamer op neer te ploffen. Je merkt het al, de droom van ieder relaxed persoon. Helemaal met opgroeiende kinderen in huis.
De zitplaats op de hoek of hoeken kan aangepast worden naar een chaise longue. Een verlengd deel voor de benen, eventueel zonder leuning. Je plakt als het ware een poef aan de bank vast. Voor een extra zitplaats of het mogelijk maken van uitgebreid liggen op je bank. Eén hoek erbij en je hebt een hoekbank. Uiterst geschikt voor grotere gezinnen, bij veel aanloop of bij feestjes.

De leren bank als publiekstrekker

Met de grote leren bank kun je ook een statement maken. Je kiest een mooi sprekende kleur voor op je wand. Dit kun je aanbrengen met muurverf of behang. En dan plaats je daarvoor een 4 zits leren bank van geborsteld leer in een natuurtint. Het enige wat je dan nog hoeft te doen om de ruimte af te stylen is een grote kamerplant ernaast te zetten. De rest wordt allemaal overbodig gemaakt. Zie je het al voor je?

Lees ook:

Zit jij graag op een leren bankstel?

Bron afbeelding: Robuuste Tafels

Geverifieerd door ExactMetrics