Selecteer een pagina

De herfst lijkt wel de ideale periode om eens stil te staan bij je interieur wensen en verlangens. Zo schreef ik al eerder over mijn wens voor een gegoten Betonnen vloer.
Tijdens het kinderpartijtje van de jongste bij ons thuis viel mij plotseling op dat de lak van onze houten eettafel is gesleten. Ook neemt het aantal putten in het tafelblad zienderogen en helaas met de dag toe. Ik ben erg blij met onze donkere houten eettafel. We passen er gemakkelijk aan met zijn vijfjes en dan is de tafel ook nog eens tot tweemaal toe verstelbaar. Zo kunnen we met een gerust hart de hele familie voor het Kerstdiner uitnodigen en kan een grote legpuzzel langer dan een dag blijven liggen.

Welke tafel pas het best in jouw interieur?

De twijfel slaat toe, zal ik het tafelblad, de tafelpoten en de verstelbare delen schuren en opnieuw in de lak of beits zetten? Een enorme klus die ik mezelf op mijn hals haal. Of trek ik mijn stoute schoenen aan en gaan we op zoek naar een nieuwe tafel? Maar aan welke eisen moet de tafel dan voldoen?

Welke tafel past het best in jouw interieur

We moeten er sowieso dagelijks met zijn vijfjes aan kunnen ontbijten en dineren. Ook moet de tafel stevig zijn met al die kinderen over de vloer die op dezelfde tafel tekenen, knutselen en spelen. Een slijtvaste bovenlaag zou hiervoor helemaal het einde zijn. En bovenal zou het schelen in ons budget wanneer de tafel past bij onze eetkamerstoelen.

Industriële tafel

Al met al kom ik uit bij een industriële tafel. Lekker robuust met een strak stalen onderstel helemaal mijn smaak. Het tafelblad van beton is onderhoudsvrij en erg duurzaam. Het is hittevrij, dus geen wit uitgeslagen kring meer in het tafelblad. Het enige nadeel is dat het tafelblad dan niet meer verstelbaar is, dus we dineren met Kerst voortaan maar bij een ander thuis of desnoods in een restaurant. Het wordt alleen even puzzelen, want onze laminaat vloer is na ruim 12 jaar ook aan vervanging toe, Misschien is het handig als we twee vliegen in één betonnen klap slaan.

Lees ook:

Welke tafel past bij jouw interieur?

Geverifieerd door ExactMetrics