Thuisleven.com
Van bestek tot borden
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Servies en toebehoren > Van bestek tot borden: wat heb je nodig om de tafel mooi te dekken?

Van bestek tot borden: wat heb je nodig om de tafel mooi te dekken?

Of je nu een etentje op de planning hebt of gewoon wat meer gezelligheid aan tafel wilt tijdens een doorsnee diner: het is hartstikke leuk om je tafel mooi te kunnen dekken. Zo voeg je echt een vleugje sfeer toe aan het eetmoment! Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om uit te pakken aan tafel? We delen onze tips.

Bestek

Hoe feestelijk is het om met mooi bestek te dineren? Dit vormt een belangrijk onderdeel van de setting aan tafel! Zorg allereerst dat je een compleet bestek hebt. Je kunt een bestekset kopen met meerdere onderdelen: messen, vorken en lepels. Denk verder aan de kleine lepeltjes en vorkjes, die je bijvoorbeeld gebruikt bij desserts of taart. Er zijn verschillende soorten bestek om uit te kiezen. Met een minimalistische bestekset zit je altijd goed: dit is een tijdloze keuze. Of ga juist voor een set met een subtiel dessin, om de set net dat beetje meer te laten opvallen.

Borden

Ook het bord waarop je het eten presenteert, is natuurlijk van belang! Zorg voor een complete bordenset, waarbij je kleine en grote borden nodig hebt. Je kunt kiezen voor een klassieke styling door de borden allemaal in eenzelfde kleur in huis te halen, zoals wit. Als je de tafel echter wat unieker wilt aankleden, kun je juist spelen met kleur. Zo zijn donkergroen en -blauw geliefde kleuren!

Glazen

Van water tot wijn: er zijn vaak verschillende glazen nodig aan tafel. Zorg ook hier weer voor een fraai plaatje, met glazen in het design dat jij het mooist vindt staan. Houd hierbij rekening met de uiteenlopende glazen die vaak in gebruik zijn: denk aan een longdrinkglas, wijnglas en cocktailglas. Om maar wat voorbeelden te noemen! Het is maar net wat voor soort etentje je organiseert. Bij een luxe borrelplank wordt waarschijnlijk wijn gedronken, bij een gezonde dag met een salade is gewoon een waterglas meestal voldoende.

Textiel aan tafel

Sla ook het textiel aan tafel niet over! Een tafelkleed, tafelloper of placemats: ook hier zijn er weer verschillende keuzes te maken. Met een wit tafellaken zit je altijd goed, dit past bij iedere styling. Toch zijn we van mening dat het tevens tof is om wat meer kleur te laten zien. Of ga voor een seizoensgebonden tafelkleed: van rood en groen bij de kerstdagen tot paars en geel bij het paasfeest. Verder vormen servetten een stijlvolle én praktische toevoeging. Met servetten vouwen pak je helemaal uit. Het is leuk om daar af en toe tijd in te stoppen!

Overige aankleding aan tafel

Ten slotte kun je denken aan overige aankleding: het is maar net om wat voor soort etentje het gaat. Zet dinerkaarsen op tafel, of juist een bloemetje. Droogbloemen zijn ook een goede optie – die kun je gewoon weer opbergen en bij een volgend diner opnieuw gebruiken

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Ik hou ervan om de tafel leuk en gezellig aan te kleden, zelfs bij de meest kleine en eenvoudige etentjes. Leuke tips hier!

  • Leuke tips! En zekerrr waar!! Ik word altijd blij van tafelkleden en lopertjes, leuke placemats en mooi bestek. Een mooi begin van de tafel gezellig dekken. Je moet er even moeite voor doen. Alleen ontbreekt het me nog wel eens aan tijd, waardoor het toch snel snel gaat en dat is toch jammer. Ook vind ik de tip van DROOGBLOEMEN een hele goeie tip, waar ik zelf nog niet aan gedacht had!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics