Thuisleven.com
Luxe borrelavond

Luxe borrelplank – zelf gemaakt

Tijdens onze vakanties in Milaan hebben wij veelvuldig gebruik gemaakt van Happy Hour. Het principe van dit concept is eenvoudig: koop een drankje voor een vast bedrag en maak gebruik van het buffet dat er staat. Aangezien de gerechten niet warm worden gehouden is het wel zo verstandig om je kans te grijpen zodra het personeel met een verse pizza op de proppen komt. Door het uitgebreide aanbod in sommige restaurants kun je dus op een goedkope manier je buik goed vol eten. Ideaal na een volle dag cultuur en bezienswaardigheden opsnuiven. Sinds we het principe van Happy Hour kennen creëren we thuis met regelmaat een soortgelijke sfeer. Dan duiken we even samen de keuken in. Maken wat hapjes klaar die we vervolgens op de tafel zetten om uiteindelijk met zijn allen ervan te genieten. Echter klinkt en voelt het hier meer aan als een luxe borrelplank.

Na ontvangst van de Lente Foodybox wisten we dan ook meteen wat we gingen doen: hapjes als avondeten met een film van Pathé Thuis. In dit artikel deel ik wat recepten voor de luxe borrelplank. Haal er je voordeel uit…

Wat zien we allemaal op de foto?

 1. Wijnglazen VIVO van Villeroy en Boch.
 2. pizzaplank.
 3. Tinazzi – CorteMaggio Collection 2017.
 4. La Noistra Aranciata.
 5. La Noistra Gazossa.
 6. Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond. Verkrijgbaar bij Jumbo voor €1,99. Belegd met paprika, ui, mozzarella en Simply V Plantaardige strooikaas mild. Verkrijgbaar bij Jumbo en Coop voor € 3,49 (200 gram). Gepresenteerd op pizzaplank.
 7. Courgettepizza op olijfhouten plank van Xenos.
 8. Wit stokbrood
 9. Servero 100% Fruitmoesjes. Verkrijgbaar bij AH voor en PLUS voor €1,99. ook verkrijgbaar bij COOP, Deen, Jan Linders & Boon’s markt (4 cupjes van 100 gram).
 10. Stokbrood op Style de Vie plank en bijpassen mes. Lees er meer over in de review van exclusieve topproducten.
 11. VIVO waterglazen van Villeroy en Boch.
 12. Van der Meulen Melba Toast Sesam. Verkrijgbaar bij AH (€0,85), Jumbo, Plus, Coop, Deen, Dirk, Deka, Hoogvliet, Jan Linders, Poiesz, SPAR, Vomar, Netto Rama, Boon’s Markt en Boni (120 gram). in Villeroy en Boch New Wave kommetje.
 13. Prikketjes in klein glaasje.
 14. Komkommer in Villeroy en Boch schaaltje.
 15. Paprika reepjes in Villeroy en Boch schaaltje.
 16. Wortels in Villeroy en Boch schaaltje.
 17. Aardappelsalade (kant en klaar).
 18. Hapjesschaaltje met 5 kommetjes met daarin: fuet, Spaanse fuet, rolletjes Old Amsterdam Belegen plakken. Verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, Coop, Deen, Hoogvliet, Dekamarkt, Dirk van den Broek, Spar voor 2,59 (140 gram). Vanaf week 24 ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. Zilveruitjes en Kühne Cocktail Cornichons. Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Dekamarkt en Hoogvliet voor €0,99.
 19. Walnoten en Hek’senkaas in kommetjes.
 20. Zelfgemaakte eiersalade (zie hieronder de uitleg).
 21. Zelfgemaakte tonijnsalade (zie hieronder de uitleg) en tonijnsalade in tortilla’s.
 22. Tortilla met roomkaas, rucola en komkommer.
 23. Party knackworstjes.
 24. Van der MeulenDippers Original. Verkooppunten met prijs en gewicht: Jumbo, Jan Linders, Plus, DekaMarkt, Makro, voor €1,49 (125 gram).
 25. Dipstokes.
 26. Kant en klare gehaktballetjes, die even in de magnetron opgewarmd dienen te worden.
 27. Paturain Cuisine. Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo en Superunie voor €1,95 (185gr).
 28. Simply V Romige amandel spread herbs. Verkrijgbaar bij Jumbo en Coop voor € 3,49 (150 gram).
 29. AH Kruidenboter.
 30. Vier botermessen met een olijfhouten handvat uit de luxury line van Style de Vie. Lees er meer over in de review van exclusieve topproducten.

Hoe is deze luxe borrelplank te maken?

Close-up overzicht

Veel spreekt natuurlijk voor zich. Zoals wortels, paprika, komkommer snijden en in bakjes/kommetjes doen. Ook de gehaktballen en knackworstjes spreken voor zich als je even de verpakking leest. Er zijn echter een paar dingen waar we wat meer tijd aan hebben gespendeerd en deze zal ik hieronder toelichten, mocht je desondanks toch nog iets willen weten, laat dit dan weten in een reactie.

Tonijnsalade / tortilla

Tonijn, twee scheppen frietsaus (mayo voor een volle smaak), half schepje sambal oelek door elkaar mengen en klaar.

De tortilla’s zijn net makkelijk. Even de tortilla’s warm maken zoals op de verpakking staat en vervolgens de tortilla’s insmeren met de tonijnsalade. Oprollen, prikker erdoor, in stukjes snijden en serveren maar.

Eiersalade

Ingrediënten: 6 eieren, 2-3 eetlepels mayo, zout/peper/kerrie op smaak en 1 eetlepel bieslook fijngesneden.
Bereidingswijze: Eieren hard koken, pellen en in stukjes snijden. De overige ingrediënten er door heen mengen en klaar is de eiersalade. Paar stengels biesloop zullen mooi ogen op de salade.

Tortilla met roomkaas, rucola en komkommer

Maak de tortilla’s warm zoals op de verpakking staat. Besmeer ze vervolgens helemaal met een goede laag roomkaas. Leg hierover dunne plakken komkommer (tip: maak deze door een kaasschaaf te gebruiken in de lengte). Strooi er vervolgens rucola salade over en rol de tortilla’s op. Prik er een viertal prikkers in en snijd de tortilla’s dan tussen de prikkers door in stukjes.

Courgettepizza

In het artikel “Courgette-pizza: makkelijk, lekker en gezond!” lees je hoe je deze gezonde lekkernij kunt maken.

Pizza

Neem de Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond en rol deze uit op een bakplaat. Smeer de pizza in met een pizzasaus, beleg het vervolgens met paprika en uienstukjes. Top hem af met mozzarella en strooikaas. Bakken in de oven zoals op de verpakking staat en klaar is Fanny.

Maak jij wel eens een luxe borrelplank of borrelavond?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

13 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics