Een eigengemaakte pizzasaus

Een heerlijke pizza lusten wij als pap. Maar waarom zou je steeds kant en klare pizza’s kopen als je ze ook heel goed zelf kunt maken?
Juist! Omdat je denkt dat het heel veel tijd kost. Maar daar heb je het goed mis mee. Deze pizzasaus maakte ik in een handomdraai. En het mooie is, de saus kun je in porties invriezen zodat je het daarna vaker kunt gebruiken. Lees snel verder om te ontdekken hoe jij ook aan de slag kunt gaan met een eigengemaakte pizzasaus.

Voorbereidingen

Alvorens je begint is het wel handig om te controleren of je bepaalde zaken in huis hebt. Zo maak ik gebruik van een hak-molen die bij de staafmixer hoort. Mocht je dit niet hebben dan kun je eventueel een zeef gebruiken en een lepel. Tevens heb je een pan nodig.

Benodigdheden (pizzasaus voor ongeveer 10 pizza’s)

Voor de eigengemaakte pizzasaus heb je nodig:
– 7 tomaten
– 4 teentjes knoflook
– 1 grote ui
– 3 theelepels basilicum
– 1 theelepel oregano
– een halve theelepel tijm
– olijfolie
– zout
– peper

En dan nog een bodem en het extra beleg voor boven de saus (kaas, groenten, vlees…).

Aan de slag

Als eerste vul je een kom met kokend water. Daarna maak je in de tomaten inkepingen en leg je deze in de kom met water. Deze hoeven dus niet meer te koken.
Dan snijd je de uien en knoflook in stukjes. Groot of klein maakt niet zoveel uit aangezien ze daarna gepureerd worden.
Fruit ze hierna in een pan met een scheutje olijfolie. Ze mogen niet bruin worden.
Als je dit gedaan hebt, kiep je de uitjes en de knoflook in de hak-molen. Nu ga je verder met de tomaten.
De tomaten haal je nu een voor een uit de kom en ontvel je. Snijd de ontvelde tomaat doormidden en plaats het dan erbij in de hak-molen. Doe dit nu ook bij de andere tomaten. Is de hak-molen vol dan laat je de hak-molen zijn werk doen tot het een glad papje wordt.
Schenk het over in een (steel)pan en pureer de rest van de tomaten.
Heb je alle tomaten gepureerd schenk dan de rest erbij in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de kruiden toe (basilicum, oregano en tijm). Naar smaak zout en peper toevoegen.

Laat het even koken en proef of de smaak voldoende is. Is er te weinig tomaat smaak aan de saus en zou je dit graag wat meer naar voren willen laten komen probeer dan eens een beetje tomatenpuree erdoorheen te roeren. Dit geeft de saus gelijk meer body en smaak. Ook kun je de verse tomaten te vervangen voor tomaten uit blik of pakje.

De pizza serveer je natuurlijk op de pizzasnijplank met pizzasnijder die hieronder is afgebeeld.

Lees ook:

Wat vind jij van de eigengemaakte pizzasaus?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics