Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Waarop moet je letten bij het kopen van dressoir?

Waarop moet je letten bij het kopen van dressoir?

In het appartement hadden we over de gehele breedte van de langste muur twee dressoirs staan. Die zaten helemaal volgestouwd met spellen en puzzels, het voordeel van een beginnend blogger. Na de verhuizing hebben we de spellen weggegeven aan de lokale weggeefhoek. Voor deze lange dressoirs hadden we helaas geen ruimte meer op de begane grond. Eerst zijn we op zoek gegaan naar een andere eettafel. Nu we ruim een jaar in deze middenwoning wonen, gaan we eens kijken naar een ander, passend dressoir.

Een dressoir

Naast opbergen is een dressoir ook uitstekend geschikt voor het tentoonstellen van spulletjes. Zo hebben we er mooie Tiffany lampen op staan. Ook heeft menig huisdier een prominente plek op het dressoir gekregen. En met drie kinderen zijn de kast en de lades snel gevuld. We hebben door de zithoek en de eettafel minder ruimte over voor een dressoir. Vast staat dat we op zoek gaan naar een industriele dressoir. Waar moeten we eigenlijk nog meer op letten?

Aandachtspunten voor de aanschaf van een dressoir

Naast de materiaalkeuze en daar direct aan verbonden het benodigde onderhoud spelen er meer zaken mee bij de keuze van een dressoir. Het kan handig zijn om daar van tevoren eens over na te denken. In de winkel word je wellicht alleen nog maar geleid door je ogen, smaak en eventueel je budget.
Wat te denken van de afweging: open planken of gesloten kastdeuren? Houd je alles netjes of ben je een rommelkont? En gaan bij gesloten je voorkeur uit naar lades of kasten? Wat is de ideale hoogte van het dressoir, zijn er nog kleine kinderhandjes die van bepaalde mooie spulletjes af moeten blijven? En past het dressoir bij de andere meubelstukken in de ruimte, zoals de boekenkast? Kijk voordat je naar een winkel gaat eens in de huis-aan-huis folders of vergewis je op internet van de huidige mode.

De uitkomst

Wij gaan voor een gesloten dressoir, ik ben namelijk een enorme verzamelaar. Een combinatie van kasten en lades. Het wordt een donker gekleurd exemplaar, dat past bij onze andere meubels. We kiezen voor een hoger en minder diep dressoir om genoeg loop om de eettafel te houden, maar niet aan opbergruimte in te hoeven boeten. En wellicht geef ik de muur ook een kleurtje, dan komen onze lampen  nog beter uit!

Waar zou jij voor gaan?

 

 

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

Voeg commentaar toe