Een opgeruimd huis creëer je met deze 5 tips.
Thuisleven.com > Lifestyle & Interieur > Een opgeruimd huis creëer je met deze 5 tips.

Een opgeruimd huis creëer je met deze 5 tips.

Een gezellig en net huis is iets waar we allemaal naar streven. Helaas is het niet altijd even makkelijk om een opgeruimd huis te houden. Soms lijkt het wel alsof de rommel zichzelf uitnodigt om binnen te komen en te blijven! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huis gezellig en net blijft. Hier zijn 10 tips die je kunnen helpen:

Tip 1: opgeruimd huis? Koop een kast!

Met kastruimte heb je plek waar je op kunt bergen. Neem eens een kijkje tussen de industriele kasten van Robuustetafel.nl om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Open kasten oogt voor meer ruimte in huis, daarentegen zorgt een gesloten kast juist voor mogelijkheid om er achter te stapelen zonder dat iemand het ziet.

Tip 2: opbergruimte.

Naast een kast zijn praktische opbergmogelijkheden ook een must in elk huishouden. Denk hierbij aan een dekenkist voor  kussens en plaids en een mand voor het rondslingerend speelgoed. Als alles een plek heeft, is het makkelijker om alles netjes op te ruimen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de je partner en kinderen.

Tip 2: geef weg, gooi weg of verkoop wat je niet gebruikt.

Is er een trui die je al jaren niet hebt gedragen? Speelgoed waar niet mee mee gespeeld wordt? Gooi het weg, geef het weg of verkoop het! Als je spullen niet gebruikt, is het onnodig dat je ze in huis hebt. Het is beter om wat plek in huis te maken en wat makkelijker te maken om alles netjes op te ruimen.

Tip 3: opruimrondes met kinderen.

Plan opruimrondes per dag in met kinderen. In deze opbergronde gaan jullie, dus ook de kinderen, opruimen. Zo leren ze dat opruimen erbij hoort.

Tip 4: berg de vuile vaat op.

Doe je zelf de afwas, verzamel dan de vuile vaat in een teiltje uit het zicht. Zo oogt het aanrecht opgeruimder en schoner.
Heb je een vaatwasmachine, maak deze dan zo snel mogelijk leeg en ruim de vuile vaat er meteen in op.

Mokken of borden die je kunt hergebruiken zet je op het aanrecht netjes neer. Zo scheelt het weer ruimte in de vaatwasser en dus ook voor het milieu.

Tip 5: maak een schoonmaakschema.

Een schoonmaakschema helpt je om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft. Zorg ervoor dat je elke week een bepaalde taak op je schema zet, zodat je niet vergeet om alles schoon te maken. Een schoonmaakschema zorgt ervoor dat je huis er altijd netjes uitziet en dat je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken.

Lees ook:

Lukt het jullie om een goed opgeruimd huis te hebben?

Foto door Vlada Karpovich (Pexels).

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

2 reacties