Thuisleven.com
Een opgeruimd huis creëer je met deze 5 tips.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Huishouden > Opruimen > Een opgeruimd huis creëer je met deze 5 tips

Een opgeruimd huis creëer je met deze 5 tips

Een gezellig en net huis is iets waar we allemaal naar streven. Helaas is het niet altijd even makkelijk om een opgeruimd huis te houden. Soms lijkt het wel alsof de rommel zichzelf uitnodigt om binnen te komen en te blijven! Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huis gezellig en net blijft. Hier zijn 10 tips die je kunnen helpen:

Tip 1: opgeruimd huis? Koop een kast!

Met kastruimte heb je plek waar je op kunt bergen. Neem eens een kijkje tussen de industriele kasten van Robuustetafel.nl om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Open kasten oogt voor meer ruimte in huis, daarentegen zorgt een gesloten kast juist voor mogelijkheid om er achter te stapelen zonder dat iemand het ziet.

Tip 2: opbergruimte

Naast een kast zijn praktische opbergmogelijkheden ook een must in elk huishouden. Denk hierbij aan een dekenkist voor  kussens en plaids en een mand voor het rondslingerend speelgoed. Als alles een plek heeft, is het makkelijker om alles netjes op te ruimen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de je partner en kinderen.

Tip 2: geef weg, gooi weg of verkoop wat je niet gebruikt

Is er een trui die je al jaren niet hebt gedragen? Speelgoed waar niet mee mee gespeeld wordt? Gooi het weg, geef het weg of verkoop het! Als je spullen niet gebruikt, is het onnodig dat je ze in huis hebt. Het is beter om wat plek in huis te maken en wat makkelijker te maken om alles netjes op te ruimen.

Tip 3: opruimrondes met kinderen

Plan opruimrondes per dag in met kinderen. In deze opbergronde gaan jullie, dus ook de kinderen, opruimen. Zo leren ze dat opruimen erbij hoort.

Tip 4: berg de vuile vaat op

Doe je zelf de afwas, verzamel dan de vuile vaat in een teiltje uit het zicht. Zo oogt het aanrecht opgeruimder en schoner.
Heb je een vaatwasmachine, maak deze dan zo snel mogelijk leeg en ruim de vuile vaat er meteen in op.

Mokken of borden die je kunt hergebruiken zet je op het aanrecht netjes neer. Zo scheelt het weer ruimte in de vaatwasser en dus ook voor het milieu.

Tip 5: maak een schoonmaakschema

Een schoonmaakschema helpt je om ervoor te zorgen dat je huis schoon blijft. Zorg ervoor dat je elke week een bepaalde taak op je schema zet, zodat je niet vergeet om alles schoon te maken. Een schoonmaakschema zorgt ervoor dat je huis er altijd netjes uitziet en dat je minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken.

Lees ook:

Hebben jullie een opgeruimd huis?

Foto door Vlada Karpovich (Pexels).

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics