Acrylaat, een bijzondere interieurkunststof.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Acrylaat, een bijzondere interieurkunststof

Acrylaat, een bijzondere interieurkunststof

Naast praktisch alle industriële segmenten vindt de kunststof Acrylaat ook haar weg in het interieur van particulieren. Deze veelzijdige kunststof wordt ook wel PMMA, Perspex of Plexiglas genoemd. Acrylaat heeft een aantal kenmerkende eigenschappen die goed passen bij het gebruik in het interieur. Een van de meest in het oog springende eigenschappen is de grote transparantie van PMMA. Deze is met een lichtdoorlaat van 92% zelfs hoger dan die van glas. Daarnaast is Acrylaat licht van gewicht, eenvoudig te bewerken en ongeveer 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Dit laatste levert een aanzienlijk lager breukrisico op.

De heldere uitvoeringen van Acrylaat worden het meest toegepast, maar er zijn ook vele kleuren, satijn uitvoeringen en andere modificaties beschikbaar. Op vinkkunststoffen.nl is veel informatie te vinden over de PMMA platen, blokken, buizen en staven die door Vink uit voorraad geleverd worden. Binnen het interieursegment worden vooral onderstaande Acrylaat uitvoeringen veel toegepast. 

Een luxueuze uitstraling met Dual Satin platen

Dual Satin platen geven, door de tweezijdige satinering, het Acrylaat een uitstraling van matglas. Door deze geraffineerde mattering krijgen de platen een mooie zachte en diffuse lichtopbrengst. Daarbij voorkomt het matte oppervlak ongewenste weerkaatsingen en lichtschitteringen en is het nagenoeg ongevoelig voor vette vingers. Deze specifieke eigenschappen, samen met de sterkte en het lichte gewicht, maken Dual Satin platen uitermate geschikt voor interieurtoepassingen. Scheidingswanden, vitrines, meubilair, verlichting en accessoires zijn hier voorbeelden van.

Acrylaat spiegelplaten zorgen voor meer veiligheid

In vergelijk met glazen spiegels hebben Acrylaat spiegelplaten een lager gewicht. Hierdoor kunnen er bij de montage van de spiegels lichtere constructies worden ingezet wat weer tot een kostenbesparing kan leiden. Daarnaast vergroot het gebruik van PMMA spiegels de veiligheid, dit door het kleinere breukrisico. Acrylaat spiegels worden door Vink geleverd in de kleur zilver en 11 speciale kleurtinten.

Acrylaat Signature en Acrylic Couture

Het bijzondere van Acrylaat Signature en Acrylic Couture panelen is dat het transparante Acrylaat gevuld is met speciale deeltjes zoals koperdraad, textiel, donsveertjes of edelmetaaldeeltjes. Door deze toevoegingen krijgen Acrylaat Signature en Acrylic Couture een luxueuze uitstraling. Voorbeelden van toepassingen zijn design kasten en wanden.

Lees ook:

Heb jij al van PMMA, Perspex of Plexiglas gehoord?

# Gesponsord artikel

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics