Selecteer een pagina

Ouderdom komt met gebreken, luidt het gezegde. Gelukkig brengt ouderdom ook wijsheid, levenservaring en bezinning met zich mee. Op lichamelijk vlak kan het echter zijn dat je als senior extra ondersteuning kunt gebruiken. Dan is een speciaal bed voor ouderen een goede uitkomst. Deze bedden zijn namelijk speciaal voor senioren ontworpen, waardoor er extra hulpmiddelen zijn om het gemak te vergroten. Naarmate je ouder wordt, nemen de slaapuren af. Je lichaam heeft minder slaap nodig, maar de kwaliteit van je slaap bepaalt wel in hoeverre je daadwerkelijk uitrust. Veel ouderen hebben last van slaapproblemen. De inslaaptijd is langer, ouderen slapen over het algemeen lichter en er kan sprake zijn van lichamelijke klachten. Beddenzaak DeSuite is gespecialiseerd in het ontwerpen van bedden voor ouderen, om zo bij te dragen aan de nachtrust voor senioren. Lees in dit artikel verder
over waar je op moet letten wanneer je een seniorenbed wilt aanschaffen.

Een bed dat aansluit bij jouw behoeften

Veel ouderen ervaren problemen met slapen. Zoals eerder genoemd, kunnen hiervoor verschillende redenen ten grondslag liggen. Één van de meest voorkomende problemen is dat senioren moeite hebben met in- en uit bed stappen. Bedden zijn vaak te laag, waardoor het veel moeite kost en soms onveilig is om in bed te stappen. DeSuite heeft een uitgebreid aanbod van elektrisch verstelbare bedden die extra ondersteuning bieden bij het in- en uitstappen. Het matras is namelijk in hoogte verstelbaar, waardoor er precies aangesloten kan worden op juiste hoogte. Ieder lichaam is namelijk weer anders, waardoor de perfecte instaphoogte per persoon verschilt.

Het belangrijkste startpunt met de zoektocht naar een nieuw bed

Wanneer je op zoek bent naar een bed voor ouderen, zul je zien dat er een scala aan mogelijkheden is. Het kan hierdoor lastig zijn een keuze te maken. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat het bed hoort te passen bij jouw persoonlijke wensen of klachten. Wat zijn de huidige klachten die je hoopt te verhelpen met een seniorenbed? Heb je bijvoorbeeld last van oedeem, waardoor je ’s ochtends wakker wordt met opgezwollen en pijnlijke voeten? Dan biedt een elektrisch verstelbare voetsteun verlichting. Hiermee liggen je benen iets hoger dan de rest van het lichaam, waardoor er minder bloed naar de onderkant van het lichaam stroomt. Zo wordt de druk verlicht, waardoor er minder kans is op vochtophoping.

In hoogte verstelbare hoofdsteun

Snurk je veel ’s nachts, waardoor je slaap regelmatig doorbroken wordt? Door een verstelbare hoofdsteun ligt je hoofd iets hoger waardoor er minder druk op de luchtwegen komt te liggen. Daarbij helpt een in hoogte verstelbaar hoofdgedeelte ook om gemakkelijker uit bed te komen. Een bedrails of een bedpapegaai kan op dit gebied ook uitkomst bieden. Met deze tips kan je aan de slag om het juiste seniorenbed uit te kiezen.

Lees ook

Geverifieerd door ExactMetrics