Selecteer een pagina

Wij doen net alsof wij al vakantie hebben en fietsen in de regio heel wat horeca-aangelegenheden af met ons gezin. Restaurant Bruis is een ander verhaal, het is midden in een nieuwbouwwijk opgezet als Kindvriendelijk restaurant of liever gezegd oudervriendelijk, want als de kinderen spelen kunnen de ouders rustig genieten van lunch of diner.

Restaurant Bruis te Blaricum

Woorden schieten tekort, aan werkelijk alles is gedacht, de opsomming op het klapbord buiten is niet eens volledig. Buiten is naast een vrolijk gekleurd terras een speeltuin over de gehele diepte van het restaurant omringd door hekwerk. Bij mooi weer staat de sproeier aan, er zijn fietsjes voor de kinderen, voldoende schommels, een trampoline en klauterwerk. Binnengekomen is het restaurant niet alleen erg mooi gestyled met diverse soorten zitplaatsen en de open keuken, maar valt mijn mond open over de voorzieningen voor kinderen. Er zijn vier speelkamertjes op de begane grond met een treinbaan en waar je winkeltje kunt spelen.

Ervoor staat een grote ronde tafel geschikt voor kinderpartijtjes of een familiefeestje. Daarboven hangt een kroonluchter vol losse gloeilampen met knijpbeestjes erin gehangen. Her en der staan schommelbeesten of is speelgoed voorhanden. Met een uiterst veilige trap kom je boven in het kinderwalhalla aan met een Filmkamer, klim- en glijwerken, tafels om aan te kleuren of knutselen, spelcomputers, grote bouwblokken, zitzakken en meer speelgoed. Alles is nieuw, schoon, veilig en ruim opgezet. De kinderen lopen elkaar niet in de weg en kunnen ieder alleen of samen hun ding doen. Er is een open verbinding met de begane grond, maar er wordt door kinderen (en ouders) niet naar elkaar geroepen. De ruimten zijn overzichtelijk, dus je hebt je kind(eren) snel genoeg in de smiezen.

Het (kinder)menu van Restaurant Bruis

Allemaal leuk en aardig, maar we komen om te eten en drinken. Het begrip kindermenu krijgt bij Restaurant Bruis een andere dimensie. Er is met grappige woordspelingen een ruime keuze in pasta zonder gedoe, zelf bereide (en verantwoorde) kroketjes, vis en soep worden niet geschuwd en er staat fruit op de kaart! Dochterlief was uitermate in haar sas met de kindercarpaccio en haar MMMMburger. Zelfs wij namen als grande finale het kindertoetje ‘De grote versiertruc’. Dit terwijl ik eigenlijk al propvol zat van de bitterballen met zelf bereide mosterd (tip!) bij ons lekkere speciaal biertje en de ‘gepekelde zalm op toast’. Manlief was erg in zijn nopjes over de pittige saus bij de kipsaté.

Onze ervaring

Aan de huisvesting, de menukaart en de ingrediënten is veel aandacht besteed. Dit is te zien en dat proef je. De sfeer is vrolijk en de gasten variëren van aan-komen-waaien (langsfietsen, hond uitlaten) tot een gereserveerd verjaardagsfeest. Niet iedereen komt met kinderen en door de goede akoestiek kan je elkaar binnen goed verstaan en ongestoord genieten ondanks de drukte. Het personeel bestaat uit een goede mix van ervaren en in-opleiding. Het is te zien dat ze gewend zijn aan het omgaan met kinderen en ze hebben een antwoord op alle vragen. Ik werd goed geadviseerd over mijn drankje en de meisjes kregen een goede tip over het diner. Naast lekker gespeeld hebben we allemaal heerlijk gesmuld en hebben de meisjes ook geproefd.

Bereikbaarheid en informatie

Restaurant Bruis is goed bereikbaar vanaf de A27 (afslag 35) en er lopen diverse (ANWB)fietsroutes en fietsknooppunten langs de deur. Er is ruime parkeergelegenheid voor auto en fiets met oplaadpunt. Voor een kijkje in het volledige menu, meer foto’s en de mogelijkheden voor een kinderfeestje is de site van Restaurant Bruis in Blaricum erg gebruiksvriendelijk.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics