Thuisleven.com > Eten en drinken > Tempeh blokjes van BOON (foodybox)

Tempeh blokjes van BOON (foodybox)

In de Herfst Foodybox tref ik de Tempeh blokjes van Boon aan. Hiermee kun je in een handomdraai een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel toveren. De tempeh blokjes zijn gemarineerd en gemaakt op basis van witte bonen. Hartstikke handig voor de vegetariër onder ons (onder andere ik dus).

Tortilla, rijst… serveren met Tempeh blokjes van Boon

De tempeh blokjes bak je zo’n 3 tot 4 minuten in een pan met wat olie. Hierna kun je ze serveren.
Ze zijn onwijs lekker in een tortilla (bekijk vooral even de tortilla blog waarin ik uitleg hoe je een tortilla maak en vouw). Je kunt ze natuurlijk ook in plaats van een stuk vlees eten bij de aardappels en groenten of een maaltijd met rijst. Je zou er haast keuzestress van krijgen…

Weet je dat…

  • De tempeh blokjes van Boon lekker plantaardig zijn?
  • Er lekkere kruiden worden gebruikt om ze een waanzinnige smaak te geven?
  • De tempeh blokjes gemaakt worden van witte bonen?
  • Tempeh blokjes een lekkere variatie zijn op de traditionele tempeh?
  • Je de tempeh blokjes bij meerdere gerechten kunt nuttigen?
  • Er nog veel meer te vinden was in de Foodybox waarmee ik gerechten heb gecreëerd? Kijk maar eens tussen alle “Foodybox recepten“.

Kook jij wel eens een gerecht zonder vlees?

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

4 reacties

  • Wat goed. Mijn man en ik willen vleesloze vrijdag invoeren en zo langzaam minder vlees gaan eten. Ik ga deze zeker eens proberen. En nu op zoek naar nog meer goede recepten.

  • Ik gebruik ook vaak tempeh, alleen niet van boon. Echte tempeh is niet gekruid en ook zijn de boontjes nog heel en niet gemalen en in blokjes geperst. Ik gebruik ze als vlees vervanger, moet ze zelf snijden en kruid ze zelf. Ooit in Indonesië op een tempeh boerderij geweest waar ze ze nog op natuurlijke wijze fermenteerde. Die waren heerlijk, ik koop ze bij de Indonesische toko.