Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Tempeh blokjes van BOON (foodybox)

Tempeh blokjes van BOON (foodybox)

In de Herfst Foodybox tref ik de Tempeh blokjes van Boon aan. Hiermee kun je in een handomdraai een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel toveren. De tempeh blokjes zijn gemarineerd en gemaakt op basis van witte bonen. Hartstikke handig voor de vegetariër onder ons (onder andere ik dus).

Tortilla, rijst… serveren met Tempeh blokjes van Boon

De tempeh blokjes bak je zo’n 3 tot 4 minuten in een pan met wat olie. Hierna kun je ze serveren.
Ze zijn onwijs lekker in een tortilla (bekijk vooral even de tortilla blog waarin ik uitleg hoe je een tortilla maak en vouw). Je kunt ze natuurlijk ook in plaats van een stuk vlees eten bij de aardappels en groenten of een maaltijd met rijst. Je zou er haast keuzestress van krijgen…

Weet je dat…

  • De tempeh blokjes lekker plantaardig zijn?
  • Er lekkere kruiden worden gebruikt om ze een waanzinnige smaak te geven?
  • De tempeh blokjes gemaakt worden van witte bonen?
  • Tempeh blokjes een lekkere variatie zijn op de traditionele tempeh?
  • Je de tempeh blokjes bij meerdere gerechten kunt nuttigen?
  • Er nog veel meer te vinden was in de Foodybox waarmee ik gerechten heb gecreëerd? Kijk maar eens tussen alle “Foodybox recepten“.

Kook jij wel eens een gerecht zonder vlees?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

  • Wat goed. Mijn man en ik willen vleesloze vrijdag invoeren en zo langzaam minder vlees gaan eten. Ik ga deze zeker eens proberen. En nu op zoek naar nog meer goede recepten.

  • Ik gebruik ook vaak tempeh, alleen niet van boon. Echte tempeh is niet gekruid en ook zijn de boontjes nog heel en niet gemalen en in blokjes geperst. Ik gebruik ze als vlees vervanger, moet ze zelf snijden en kruid ze zelf. Ooit in Indonesië op een tempeh boerderij geweest waar ze ze nog op natuurlijke wijze fermenteerde. Die waren heerlijk, ik koop ze bij de Indonesische toko.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics