Selecteer een pagina

Tijdens onze vakanties gaan we graag uit eten. Maar wat als je 3 tieners hebt die de hele dag door blijven eten? Juist dan wissel je dat eens af door zelf te koken, zo houdt je nog wat geld over voor leuke dingen…
Ofschoon we redelijk gewend zijn om vaak uit eten te gaan, was dat natuurlijk wel even wennen om nu ineens minder vaak uit eten te gaan. Na onze vakantie hebben we de kinderen dan ook gevraagd waar en wat ze absoluut niet lekker vonden. Ze waren het unaniem eens dat het eten in Venetië, vlakbij de vismarkt, niet lekker was (en om heel eerlijk te zijn geef ik ze groot gelijk). Daarna kwam de logische vervolgvraag “wat vonden jullie het lekkerste?”. Dat bleek nogal interessant te zijn want alle kinderen zeiden in koor “de zelfgemaakte tortilla’s”.

Verbouwereerd

De stilte daarna was moordend. We zijn op hele leuke plekken geweest en hebben in sommige restaurant echt mega lekker en extreem gezellig gegeten. Maar dat een simpele tortilla zoveel te weeg zou brengen, had ik never nooit niet kunnen indenken.

En als ik zeg een simpele tortilla bedoel ik dus ook een simpele tortilla. We hebben namelijk zakken kant en klare in julienne gesneden wortels gekocht en een zak sla dat al voorgesneden was. Zelf sneden we nog wat paprika, tomaten, komkommer en ui in reepjes / stukjes en bakten we de voor-gegaarde kip nog even een paar minuten in de pan. Alle ingrediënten op tafel, glaasjes water erbij en de tortilla’s konden gebakken worden.

Zodra een tortilla gebakken was belande het op een van de lege borden en mochten de kinderen het zelf bedekken. Het geklieder daarna van tortilla vouwen en eten zal ik je besparen. Het leek namelijk op een tafel waar een bom was ingeslagen. Zodoende kwam ik op het idee om even een lesje tortilla vouwen aan te snijden.

Tortilla vouwen

 1. Leg alle ingrediënten in het midden van de tortilla.
 2. Vouw de onderkant iets naar boven.
 3. Vouw nu de linkerkant tot iets verder dan halverwege de tortilla
 4. Vouw nu de rechterkant iets over het linkergedeelte heen

Je tortilla is klaar om gegeten te worden.

Dippen maar

Wil je graag de tortilla iets meer smaak geven dank kun je er voor kiezen om AlFez Natural Tahini op tafel te zetten. Deze saus kun je over de tortilla heen serveren of gebruiken als dipsaus. AlFez Natural Tahini is verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet, Boon en PLUS voor € 2,76 (160 gram).

Weet je dat…

 • AlFez Natural Tahini een pasta is die wordt gemaakt van gemalen, gepelde sesamzaadjes?
 • De Tahini veel wordt gebruikt in de Midden-Oosterse keuken?
 • AlFez Natural Tahini meestal als dipsaus geserveerd wordt, maar ook gebruikt kan worden in zelfgemaakte hummus, of als saus bij falafel en salades?
 • Tortilla’s ook op andere manieren te vouwen zijn? Zo kun je zelfs de bovenkant dichtvouwen?
 • Je tortilla’s kunt vullen met zo’n beetje alles wat je lekker vindt?
 • Je alle ingrediënten bij een tortilla ook warm kunt maken en het dan als warm gerecht eet?
 • Er nog veel meer te vinden was in de Foodybox waarmee ik gerechten heb gecreëerd? Kijk maar eens tussen alle “Foodybox recepten“.
 • Dit gerecht lekker is met tortillachips?
Geverifieerd door ExactMetrics