Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘Die zomer met Jente’ 10+

‘Die zomer met Jente’ 10+

Het nieuwste boek van Enne Koens, bekend van Sammie en opa, Hotel Bonbien en Ik ben Vincent en ik ben niet bang, wordt getipt door De Grote Vriendelijke Podcast! Reden te meer om mijn licht over ‘Die zomer met Jente’ te laten schijnen.

‘Die zomer met Jente’

Marie verhuist vanuit de stad naar de Banaanlaan. Ze laat haar beste vriendin Zoë daar achter. In deze zeer nieuwe nieuwbouwwijk zijn nog niet eens alle huizen zijn bewoond. Ze ontmoet Jente, die zit altijd vol met avontuur. Samen ontdekken ze de nieuwe wijk en richten hun kuil in tussen het hoge gras. Van daaruit bespieden de buurman en die jongens van de Citroensteeg. Ook betrekken ze een bijna af leegstaand huis. En gedurende hun ‘nachtdiensten’ tijdens vollemaan gaan ze de buurt controleren op verdachte activiteiten.
Dan ontstaat er wat wrijving vlak voordat Zoë een weekend komt logeren. Ook ontmoet Marie een ander meisje uit de wijk. Mirjam zit bij Marie en Jente in de klas. Houden de oude en nieuwe vriendschappen wel stand deze zomer als school weer begint?

Mijn leeservaring

Maartje Kuiper heeft dit leesboek voor 10+ opgesierd met talloze gele details en treffende prenten. De drie delen waar dit boek uit bestaat worden van elkaar gescheiden met een gedicht. Het geheel straalt een magische sfeer uit, tot ik begin te lezen. Dan voegt Enne Koens een onheilspellend sausje toe. Ik geniet van de avonturen van de schoolmeiden maar blijf gereserveerd om wat er nadert. Loopt dit wel goed af? Welke kant gaan we op? Een hele bijzondere leeservaring, want ik leef blijkbaar erg mee met de personen uit het verhaal. En dan is het nog geen eens een thriller.
Jente is een bijzonder kind, dat blijkt goed uit de omstandigheden. Dat zal herkenbaar zijn voor een ieder.

Boekinformatie

‘Die zomer met Jente’
Enne Koens
Illustraties Maartje Kuiper
Luitingh- Sijthoff
ISBN 9789024584062

Lees ook:

Ken jij een Jente?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics