Thuisleven.com

Een Ladyloft of Womancave?

De term Mancave heb je vast al eens voorbij zien komen. Een ruimte die geheel ingericht is naar de wensen van de man. Dat kan een op en top game-ruimte zijn, maar ook een ruimte waar een poeltafel in staat met een mooie bar waar hij met zijn vrienden op de vrijdag avond zich kan terugtrekken. Het kan natuurlijk ook een kleinere ruime zijn in huis, bijvoorbeeld de vide of een deel van de zolder waar boekenkasten staan vol met boeken en een lekkere leesstoel of zitzak om in te ploffen. Zo’n beetje alles is mogelijk zolang het maar naar de behoefte is van hem.

Een echte trendsetter

Dat een Mancave een echte trendsetter aan het worden is bewijst wel dat steeds meer mensen een Mancave in huis hebben. En ik begrijp hem volkomen, we leven immers in een tijd waarin er steeds meer van ons gevraagd wordt.
En ofschoon ik heel goed begrijp dat een full-time werkende man zo nu en dan even tijd nodig heeft voor zichzelf, is dit voor de hardwerkende moeder net zo goed een verdienste. Een womancave, ook wel eens ladyloft genoemd, is dan ook een mooie ruimte voor de vrouw om zich even terug te kunnen trekken.

Womancave / ladyloft

Hoe je de ruimte in richt is natuurlijk geheel naar jouw wensen. Speel je altviool en wil je een ruimte hebben waar je dit ongestoord kunt doen dan richt je de ruimte zodanig in dat je hier op je gemak kunt spelen. Misschien pas je de muren dan iets aan met geluidsdempers voor de overige gezinsleden.

Wil je graag kunnen haken dan maak je een lekkere knusse ruimte met een mooie vitrine kast, of een aantal planken aan de muur, waar je alle bollen wol op kleur neer kunt sorteren. Zo heb je binnen no-time de juiste bol in handen. Vergeet ook niet om een mooie poef te haken voor in de ruimte met bijpassende kussens voor op de bank/stoel.

Een hoekje met een koffieapparaat en/of waterkoker met bijpassende mokken zullen zeker niet slecht uit zien in de ruimte. Ook handig voor als je dorst krijgt. Voor overige accessoires neem je eens een kijkje op de website van Cavetown.

Welke must-have mag absoluut niet ontbreken in jouw man/womancave?

 

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

27 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics