Thuisleven.com > Kerst & Oud en Nieuw > Gratis kerstfestival op de Amsterdamse Westergas

Gratis kerstfestival op de Amsterdamse Westergas

Kerst valt vroeg dit jaar! 20-23 december strijkt De Amsterdamsche Kerstmarkt neer op de iconische Westergas. Een nieuw en gratis toegankelijk stadsfestival met winterse gezelligheid. Er is (live) muziek, eten en drinken, markt, kinderactiviteiten, een gevarieerd cultureel programma en iedere avond groot feest.

Amsterdamsche Kerstmarkt

De Amsterdamsche Kerstmarkt is de plek waar je samen met vrienden, familie en collega’s de feestdagen inluidt. De plek waar je originele kerstinkopen doet voor onder de boom. Maar ook waar je terecht kunt voor muziekoptredens. Zo zijn er dj’s, foodtrucks en winterbarren, kinderactiviteiten en een ijsbaan. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel aanbod. Waarvan de eerste partners inmiddels bekend zijn. Cineville en het Ketelhuis komen met een filmprogramma. Jägermeister organiseert kerstkaraoke en dj-bar Radio Radio is één van de participanten die voor de muzikale invulling zorgen.

Vierdaagse kerstfestival

Het vierdaagse kerstfestival is er voor en door Amsterdam; co-creatie staat hierbij centraal. Samen met creatieve ondernemers, non-profits, kunst- en cultuurmakers, ambachtslieden, spraakmakende merken, lokale partijen en foodpioniers bouwt de organisatie aan een kerstfeest waar iedereen zich thuis voelt.

Oprichter Brent Roozendaal: “Met de Amsterdamsche Kerstmarkt organiseren we een nieuw soort kerstmarkt; één met een volwaardig programma. Een gratis toegankelijk evenement waar een prachtig stadsfestival in schuilt. Een volksfeest voor de bezoeker en een uithangbord voor ondernemers, creatieven en de stad. En dat op de mooiste plek van Amsterdam!”

Kerst op de Westergas

Niet alleen met de Amsterdamsche Kerstmarkt, maar gedurende de gehele feestmaand is de Westergas in kerstsferen gehuld. Van 4 december tot 5 januari kun je er terecht voor ‘Kerst op de Westergas’ met onder meer Circus Zanzara, Freek de Jonge met zijn ‘Lachgasfabriek’, de Amsterdam Light Parade en de al genoemde schaatsbaan.

De Amsterdamsche kerstmarkt – Westergas

20 december: 16:00 – 01:00 uur
21-23 december: 12:00 – 01:00 uur

Ga jij wel eens naar een kerstmarkt?

//PERSBERICHT

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim en Iris.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zul je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakantie's, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

4 reacties

 • Leuk!!
  Heerlijk om naar een kerstmarkt te gaan.
  Ik ben ook al een aantal keer naar een Duitse kerstmarkt geweest, dat is helemaal op en top sfeer!

 • Ik ben gek op Kerstmarkten. Zo sfeervol!
  Vind ik altijd wel iets leuks en koop dat dan.
  Ben nog nooit op een Kerstmarkt in het buitenland geweest.
  Meestal dicht bij ons in de buurt.
  Deze in Amsterdam is fantastisch, maar een beetje ver bij ons vandaan