Thuisleven.com
Zakdoekje leggen tijdens een kinderfeestje.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Verjaardag > Zakdoekje leggen tijdens een kinderfeestje

Zakdoekje leggen tijdens een kinderfeestje

Zakdoekje leggen is een bekend en geliefd spel onder kinderen. Het is dan ook een populaire activiteit tijdens kinderfeestjes. Het spel is eenvoudig en vereist geen materiaal, behalve een zakdoekje. Maar hoe speel je zakdoekje leggen precies en wat zijn leuke variaties op het spel? In deze blog lees je er alles over.

Hoe speel je zakdoekje leggen?

Het spel zakdoekje leggen is eenvoudig. Er zijn twee teams: het ene team gaat in een kring zitten, terwijl het andere team om de kring heen loopt. Het team dat in de kring zit, geeft een zakdoekje aan elkaar door terwijl ze het liedje “zakdoekje leggen, niemand zeggen” zingen. Het andere team loopt om de kring heen en op een gegeven moment legt iemand het zakdoekje bij een van de kinderen uit de kring. Zodra dit gebeurt, rent het kind dat het zakdoekje heeft gekregen achter de persoon aan die het zakdoekje heeft gelegd. Als het kind de ander weet te tikken voordat diegene de vrijgekomen plek in de kring heeft bereikt, wisselen ze van plaats en begint het spel opnieuw.

Het liedje gaat als volgt:

Zakdoekje leggen, Niemand zeggen, Kukeleku! Ik heb wat gevonden, Ik heb wat gevonden, Wat heb je gevonden? Een grote zakdoek, Een hele mooie zakdoek, Hier, hier en nergens anders!

Een andere variant:

Zakdoekje leggen, niemand zeggen. Kukeleku. daar kraait de haan. Ik heb maar 2 paar sokken aan. Een van stof en een van leer, waar leg ik mijn zakdoekje neer? Ik weet het al. Ik weet het al. Waar ik mijn zakdoekje leggen zal. En van je 1, 2, 3… Hatsjie!

Leuke variaties op zakdoekje leggen

Er zijn verschillende manieren om het spel interessanter te maken voor kinderen. Hier zijn een paar ideeën:

  • Verander de manier waarop het zakdoekje wordt doorgegeven. Bijvoorbeeld: alleen met de linkshandige of rechtshandige hand, alleen met de voet, alleen door het over te gooien, etc.
  • Voeg hindernissen toe. Leg bijvoorbeeld obstakels op de route van de lopende kinderen of laat ze rondjes om de kring lopen.
  • Maak het moeilijker om het spel te spelen. Bijvoorbeeld: laat de kinderen het zakdoekje alleen leggen als ze met hun ogen dicht zijn of met één hand op hun rug.
  • Maak er een wedstrijd van. Verdeel de kinderen in teams en laat ze tegen elkaar spelen. Het team dat als eerste een bepaald aantal punten haalt, wint.
  • Verander de regels. Bijvoorbeeld: het kind dat het zakdoekje heeft gekregen, moet het zakdoekje onder zijn shirt stoppen voordat hij of zij de ander mag tikken.

Conclusie

Zakdoekje leggen is een simpel, maar leuk spel dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden. Door de spelregels te veranderen en nieuwe elementen toe te voegen, kun je het spel nog interessanter maken. Of je nu een kinderfeestje organiseert of gewoon op zoek bent naar een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen, dit spel is altijd een goede keuze. Veel plezier!

Lees ook:

Welk spel spelen jullie graag met meerdere kinderen?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics