Thuisleven.com
Foto: Pöstlingberg/Christoph Partsch.
Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Oostenrijk > Familieplezier in de Oostenrijkse Alpen: ontdek Oberösterreich!

Familieplezier in de Oostenrijkse Alpen: ontdek Oberösterreich!

Een gezinsvakantie naar de Oostenrijkse Alpen, weg van de drukte, is zeer goed mogelijk, vooral tijdens de rustige meivakantie. De regio Oberösterreich, gelegen in het noorden van Oostenrijk, is buitengewoon kindvriendelijk en dankzij haar diversiteit een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en cultuurzoekers. Van de hoofdstad Linz, de kuuroord bestemming Bad Schallerbach tot aan de oevers van de Donau en het heuvelachtige Mühlviertel, er is een breed scala aan activiteiten te vinden. Vaak weg van de drukte van het massatoerisme in Oostenrijk, maar toch dichtbij en gemakkelijk bereikbaar.

Voor gezinnen is er genoeg te doen in de Oostenrijkse Alpen, vooral tijdens de meivakantie:

1. Op naar de Pöstlingberg

Vanuit Linz ben je zo in de Alpen, wat natuurlijk ideaal is. Maar vergeet niet Linz’s eigen lokale berg, de Pöstlingberg, te bezoeken. Vooral met kinderen is deze berg aan de rand van Linz een heerlijk en gemakkelijk uitstapje. Alleen al de manier waarop je de berg bereikt, is een avontuur op zich. De Pöstlingbergbahn is de steilste adhesietrein van Europa en brengt je in slechts 20 minuten naar de top van de berg. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de regio, maar er is ook genoeg te doen, zoals een bezoek aan de dierentuin, de beroemde basiliek of de wereld van de dwergen, elfen en bosdieren in de Grottenbahn.

2. Wandelen tussen de boomtoppen

De bomen bij de Baumkronenweg strekken zich uit met een lengte van meer dan 15 meter rondom het Sauwald in de Donauregio. Hier kun je via 30 tussenstops wandelen tussen de boomtoppen, waarschijnlijk de langste boomtoppenwandeling ter wereld. De wandeling over een lengte van 1000 meter is geschikt voor alle leeftijden en biedt een uniek uitstapje in de Oostenrijkse natuur. Het hoogtepunt is de 40 meter hoge uitkijktoren met een panoramisch uitzicht over het drielandenpunt Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, en op heldere dagen zelfs tot aan de Alpen. Je kunt hier ook drie spannende Escape Room spellen spelen met oudere kinderen.

Wandelen tussen de boomtoppen.
Foto: Baumkronenweg/WDGDonau

3. Wandelen door het hoogveen van Tannermoor

Het Tannermoor is het grootste continentale hoogveen van Oberösterreich en een uniek natuurgebied. Hier kun je diverse prachtige wandelingen maken, waarvan de Tannertrail geschikt is voor alle leeftijden. Over een afstand van 6 km wandel je hier over de zacht verende bodem door het veen. Langs de route kom je uitgestrekte heidevelden en bergdennen tegen, en onderweg zie je moerasbessen en bosbessen groeien.

Wandelen door het hoogveen van Tannermoor.
Foto: Tannermoor/Martin Fickert

4. Het havengebied van Linz: de grootste graffiti galerie van Europa

Voordat tieners het idee krijgen dat een stadsbezoek aan de regionale hoofdstad Linz saai zou kunnen zijn, neem ze mee naar Mural Harbor. In dit havengebied net buiten de stad vind je oude pakhuizen, containers, kranen en delen van spoorlijnen. De inwoners van Linz wilden dit industriële gebied wat opfleuren. Het resultaat is de grootste graffiti-galerij van Europa. Hier kun je genieten van meer dan 200 graffiti-kunstwerken, gemaakt door grote graffiti-artiesten zoals Aryz, Lors en Nychos. Of je kunt zelf aan de slag gaan met een spuitbus. Er worden diverse rondleidingen en een graffiti-crashcursus aangeboden.

Het havengebied van Linz: de grootste graffiti galerie van Europa.
Foto: Mural Harbor/Joseph Josipovic

5. Zwemmen tussen de piraten

De vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach staat bekend om zijn vele thermaalbaden. Voor veel mensen staan thermaalbaden en kuuroorden synoniem aan ontspanning, rust en stilte, maar met kinderen is dat niet altijd de ideale combinatie. Gelukkig kunnen zij zich uitleven in de piratenwereld van Aquapulco. Dit avontuurlijke waterpark, met een 13 meter hoog piratenschip in het midden, staat garant voor urenlang waterplezier. Hier vind je onder andere diverse reuzenglijbanen, een golfslagbad, verschillende licht- en vuurshows, een 5D-waterbioscoop en badjes voor de kleintjes.

Ontdek het Mühlviertel te paard.
Foto: Wanderreiten/Pferdereich MuehlviertlerAlmErber

6. Ontdek het Mühlviertel te paard

Paardenliefhebbers kunnen te paard het glooiende landschap van het Mühlviertel in het noorden van Oberösterreich verkennen. De HoamatRITT-tocht is een trailtocht op eigen houtje, begeleid door een digitale gids. Hoewel de route gemakkelijk te berijden is, is enige ervaring vereist en is het niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Je rijdt langs indrukwekkende granietformaties, door bossen en over heuvels, waarbij je onderweg diverse uitkijkpunten op de Alpen tegenkomt. De route beslaat een afstand van 55 km, die je in twee tot drie dagen aflegt.

7. Avonturenpark IKUNA

Voor kleine avonturiers is IKUNA Erlebnispark een waar paradijs. Dit avonturenpark, met een oppervlakte van 200.000 m2, biedt meer dan 90 speelstations midden in de natuur. Gelegen tussen de rivieren Donau en Inn, draait het park om sport en spel in de buitenlucht. Naast het Erlebnispark vind je hier ook een klimpark, en er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden, waaronder tipitenten.

Lees ook:

Ben jij al eens in de Oostenrijkse Alpen geweest?

Uitgelichte afbeelding: Pöstlingberg/Christoph Partsch

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics