Op 12 oktober werd er op Thuisleven een blog geplaatst met als titel “Speur met je (klein)kinderen naar kaboutersporen”. De titel wekte mijn interesse en nieuwsgierig ging ik deze blog lezen. Na het lezen van deze blog ben ik eens op de links gaan klikken om meer informatie hierover te lezen en om te kijken of er ook een Kabouterpad in onze buurt zou zijn. Wat bleek: er lag een kabouterpad wel heel dicht bij ons in de buurt, slechts een kwartiertje rijden van ons huis.

Benthuizen

Op de site van het betreffende kabouterpad hier in de buurt las ik wat meer informatie. Ik las daar ook de volgende zin: “De route loopt over onverharde paden en is daarom niet geschikt voor minder validen of met de wandelwagen.”
Onze jongste van bijna 1 jaar zit nog in de kinderwagen en omdat wij een hekel hebben aan buik- en rugdragers, heb ik er toch even een mailtje aan gewaagd of het met een goede kinderwagen misschien toch te doen was. Ik kreeg snel een reactie terug dat het met een goede kinderwagen best wel te doen zou moeten zijn, maar het pad is wel geheel onverhard. En aangezien kaboutertjes korte beentjes hebben en echt niet zo ver kunnen lopen (het kabouterpad is daar 1,2 km), durfden we deze gok wel te wagen. En zo zijn wij als gezin op een prachtige, zonnige zondagmiddag naar het Bentwoud bij Benthuizen gereden.

Restaurant Roest

In Restaurant Roest kon je de benodigde informatie en spullen halen. Onze dochter kreeg een tasje met een ontbijtkoekreepje, een pakje drinken, een puntmuts, een velletje stickers en een kabouterspeldje. Wij, als begeleiders, kregen ook een tasje met de spullen die wij nodig zouden hebben voor de opdrachten onderweg.

Ketting

In de tas zat een ketting met gekleurde kralen. Om de juiste route te volgen heb je deze ketting nodig. Je begint bij de eerste kraal. Die kraal heeft een kleur en je loopt de route door
een paaltje te zoeken in deze kleur van de kraal. Heb je het paaltje gevonden dan pak je de volgende kraal en vervolg je de route tot je bij een paal komt in die kleur. De grote kralen aan deze ketting zijn rood en staat voor een grote paal. Bij deze paal mag je een opdracht doen. Deze opdracht staat beschreven in een boekje wat ook in de begeleiderstas zit. Bij de eerste opdracht mag je je kleine kaboutertje schminken tot een echte kabouter.

Route

De route volgen aan de hand van de ketting werkte heel erg goed. Ons kaboutertje leerde snel hoe het moest. Je hoefde ook nooit ver te lopen tot de volgende paal, want na elke paar meter stond er alweer een paaltje en kon je de kraal opschuiven en de volgende kraal pakken. De kralen hadden verschillende kleuren, rood, geel, groen en blauw. En aangezien ons kaboutertje alleen nog maar de kleuren paars en bruin kan benoemen was dit ook een goede oefening in kleuren voor haar. Het pakje drinken en de ontbijtkoekreep viel natuurlijk goed in de smaak. Onderweg kwamen we heel wat andere kleine kaboutertjes tegen.

De route van 1,2 km was lang genoeg voor haar. Met die kleine kabouterbeentjes heeft ze het echt goed volgehouden, al ging ze wel steeds langzamer lopen. En we zaten nog niet in de auto onderweg naar huis of ze viel al in slaap.
De gehele route was onverhard, maar toch was deze met een goede kinderwagen prima te doen!

kabouters en het Kabouterpad

Het kabouterpad is absoluut een aanrader om te lopen met je kleine kaboutertje(s). Meer informatie kun je lezen op de website van het Staatsbosbeheer. Op de laatste site kun je ook vinden of er een kabouterpad bij u in de buurt is.

Wij hadden eerder nog nooit van het Kabouterpad gehoord. En zo zijn wij heel blij met weblogs zoals deze en andere waar je ontzettend leuke tips vandaag kunt halen over speelgoed en dagjes uit enzo! Ons kaboutertje heeft genoten en daarmee hebben wij ook genoten! Een zeer geslaagde middag!

Lees ook:

Heb jij een tip van een blog gehaald?

Geverifieerd door ExactMetrics