Thuisleven.com
Media Mile bord
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Natuur > De Hilversumse Media Mile wandelen (met kinderen)

De Hilversumse Media Mile wandelen (met kinderen)

De Media Mile is een wandelroute van een mijl lang in Hilversum. Deze route is vrij toegankelijk en in de buitenlucht gelegen, ideaal voor de schoolvakantie of als weekendtip.

Interactieve Media-wandelroute

Begin 2018 is de route ontwikkelt door de gemeente Hilversum. De wandelroute is bedoelt om meer aandacht te generen voor Hilversum als landelijke mediastad en de rijke omroepgeschiedenis. Als bijkomend voordeel is het ook dé doorgaande route van het treinstation Hilversum CS naar het MediaPark te Hilversum.
De route wordt aangegeven met gele straatsteentjes en wegwijzerbordjes met daarop MediaMile geschreven, via de app. of een fysieke kaart. Deze is verkrijgbaar bij het V.V.V. en de publieksbalie van Beeld & Geluid. Dit zijn de begin- en eindpunten van de wandelroute. Ook is er een bijbehorende applicatie waarin meer uitleg wordt gegeven over de bezienswaardigheden en omroepgeschiedenis van Hilversum. De interactieve Media Mile app. stelt je onderweg 10 quizvragen.

De MediaMile

Een mijl is ongeveer anderhalve kilometer. Daar loop je een half uurtje over, maar je moet ook nog terug wandelen of treinen. Dat is net leuk met kinderen. Onderweg loop je tegen vier opvallend gekleurde mediazuilen aan. Deze stellen een voorwerp tentoon en middels de app. wordt een bijbehorende quizvraag gesteld. Ook hangt er een gigantisch groot reclamescherm op de route en neem je een kijkje bij een oude studiobus.
Na wat kritiek, grotendeels vanuit de media, is het interactieve gedeelte van de wandelroute eind 2019 aangepast. De vragen bij de mediazuilen zijn op maat gemaakt en de applicatie is gebruiksvriendelijker vormgegeven. Het blijft technologie en dus onderhevig aan storing e.d.. Ook zijn de mini-expo’s helaas wel eens het doelwit van sabotage. Toch blijft het een erg leuk en ludiek idee van de Gemeente Hilversum en verdient het aandacht. Miles, de gastheer, loopt in ieder geval graag met je mee!
Lees meer leuke tips op metkinderen.nl.

Mediazuil Media Mile

Praktische informatie over de route

De Media Mile begint of eindigt bij het centraal gelegen treinstation. Daar kan je goed komen met bus, trein, auto (Parkeergarage Silverpoint) en fiets. Op het Stationsplein is ook de V.V.V. gelegen en is de fysieke kaart verkrijgbaar. In de app. geef je je naam op en selecteer je één van beide startpunten. Tijdens het lopen worden herkenbare punten uitgelicht. Dit maakt dat je bijna niet mis kunt lopen. Een klein gedeelte van de route is het even opletten, want dan loop je gedeeltelijk over een druk fietspad. Je kan daar wellicht beter even oversteken naar de andere zijde van de straat.
De quizvragen beslaan een breed spectrum van de media. Door het multiple choise gedeelte blijft het voor het jongere kind ook haalbaar om sterren te halen. Het helpt zeker mee dat er na ieder gegeven antwoord door Miles om een bevestiging gevraagd wordt. Ik heb **** gehaald, gelukkig heb ik een herkansing door dezelfde route ook weer terug te lopen.

Lees ook:

Loop jij wel eens een uitgelegde wandelroute?

Bron afbeelding: Media Mile

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics