Thuisleven.com
Een sedumdak, ook wat voor jou?
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Een sedumdak, ook wat voor jou?

Een sedumdak, ook wat voor jou?

Een sedumdak, misschien heb je er wel eens van gehoord. Deze daken zien we dan ook steeds meer in Nederland! Ze zijn duurzaam, goed voor het klimaat en ook goed voor de rest van je tuin. Daarnaast is er in veel gemeenten subsidie te krijgen voor een groendak.. Dit maakt de investering van een sedumdak een stuk aantrekkelijker. Daarnaast zijn ze snel aan te leggen en kunnen ze al op een heel klein oppervlak, zoals het dak van een schuur of overkapping, worden geplaatst. Een groendak is dan ook een super upgrade van je tuin en woning! In dit artikel vertellen we meer over waarom sedumdakeneen goede keus zijn. Ben je benieuwd naar andere manieren om je tuin te upgraden? Lees dan ook eens dit artikel met handige tips!

Sedumdak, wat is dat?

Een sedumdak wordt ook wel sedum dakbedekking genoemd. Een sedumdak is een extra laag op je al bestaande dak.. Bij sedum wordt er een dak van planten, sedums, met een voedingsbodem en drainagelaag op het dak geplaatst. Deze planten kunnen regenwater vasthouden en leveren voordelen op voor de natuur en biodiversiteit. Daarnaast zien ze er ook nog eens mooi en groen uit!

Hoe onderhoud je een groendak?

Groendaken zijn onderhoudsarm. Dat betekent dat ze weinig onderhoud nodig hebben en ze het grootste deel van het jaar met rust gelaten kunnen worden. Dat is superfijn, want dan heb je er dus bijna geen omkijken naar! Het enige onderhoud wat een groendak nodig heeft is het weghalen van onkruid en bemesten van het groen. Dit hoeft maar twee keer per jaar te gebeuren, in de lente en in de herfst. Dan kan het dak het beste groeien en blijven de sedumplantjes mooi en gezond. 

Leg het zelf!

Het klinkt natuurlijk allemaal mooi, maar misschien zie je een sedumdak aanleggen niet zo zitten. Dat lijkt een hele klus, maar in de werkelijkheid valt het gelukkig erg mee hoe moeilijk dat is! Bij de meeste sedumdakspecialisten krijg je goede instructies over hoe je de aanleg moet aanpakken, waardoor je gericht te werk kan gaan. De aanleg is bijna altijd binnen één dag voltooid en vaak kun je het dak laten bezorgen op een zelfgekozen dag.  Kortom, u kunt binnen de kortste keren genieten van uw eigen groendak!

Lees ook:

Heb jij al eens nagedacht over een groen dak?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics