Thuisleven.com
Upgrade je tuin met deze tips.
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Upgrade je tuin met deze tips

Upgrade je tuin met deze tips

De tuin is voor velen een plek waar ze tot rust kunnen komen en genieten van de natuur. Het is dan ook niet gek dat mensen hun tuin graag willen upgraden. Maar hoe pak je dit aan? In dit artikel geven we je tips om je tuin naar een hoger niveau te tillen.

Creëer een zitplek

Een zitplek in de tuin is onmisbaar. Het is dé plek waar je kunt relaxen en genieten van de zon. Er zijn verschillende manieren om een zitplek te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een loungeset of een tuinset. Wil je het iets creatiever aanpakken? Maak dan zelf een zitplek van pallets. Pallets zijn goedkoop en je kunt er alle kanten mee op. Door er kussens op te leggen en eventueel een kleed overheen te leggen, creëer je een gezellige zithoek.

Zorg voor groen

Een tuin zonder groen is geen tuin. Zorg dus dat er voldoende groen aanwezig is. Dit kun je doen door planten, bloemen en bomen te plaatsen. Vooral bomen kunnen een tuin een enorme upgrade geven. Ze zorgen niet alleen voor schaduw, maar ook voor privacy. Daarnaast zijn er bomen die elk seizoen iets te bieden hebben. Zo heb je in de lente bomen met bloesem en in de herfst bomen met prachtige bladeren.

Kies voor sfeerverlichting

Sfeerverlichting kan een tuin helemaal afmaken. Het zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor veiligheid. Je kunt uit allerlei led buitenverlichting kiezen, bijvoorbeeld staande lampen, wandlampen en lichtslingers. Wil je het nog gezelliger maken? Hang dan lantaarns op of plaats kaarsen op de tafel. Let er wel op dat je voor verlichting kiest die geschikt is voor buiten.

Maak gebruik van accessoires

Accessoires kunnen een tuin helemaal afmaken. Kies bijvoorbeeld voor een leuk buitenkleed of een paar mooie kussens. Ook een vuurschaal of een buitenhaard kan een tuin een enorme upgrade geven. Niet alleen ziet het er gezellig uit, het zorgt ook voor warmte op koude avonden.

Zorg voor een mooie vloer

Een mooie vloer kan een tuin een heel andere uitstraling geven. Zo kun je kiezen voor een houten terras of een betonnen vloer. Ook grind, tegels en kiezels zijn populair. Het is belangrijk dat de vloer past bij de rest van de tuin. Kies dus voor een vloer die past bij jouw stijl en smaak.

Maak gebruik van hoogteverschillen

Hoogteverschillen kunnen een tuin spannender maken. Door bijvoorbeeld een verhoogde border aan te leggen, creëer je meer diepte in de tuin. Ook kun je ervoor kiezen om een verhoogd terras aan te leggen. Een verhoogd terras zorgt niet alleen voor een mooi uitzicht, het biedt ook privacy.

Zorg voor privacy

Privacy is belangrijk in de tuin. Niemand wil dat de buren of voorbijgangers constant meekijken. Er zijn verschillende manieren om privacy te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schutting of een haag. Daarnaast kun je ook gebruik maken van plantenbakken of een pergola. Let er wel op dat je de privacy niet volledig afsluit. Een beetje zicht op de omgeving is ook wel zo prettig.

Lees ook:

Heb jij verlichting in de tuin?

Foto: Pexels
Gesponsord artikel

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics