Selecteer een pagina

Begin september ben ik samen met ons gezin en het gezin van m’n zus een week op vakantie geweest naar Center Parcs De Huttenheugte in Dalen, bij Coevorden. Het was een behoorlijke rit van 2 uur en 19 minuten aangezien het 154 kilometer rijden was. Om op mooie plaatsen te komen moet je soms nu eenmaal een eindje rijden dus dat hadden we er zeker voor over. Aangezien we drie jonge kinderen (een tweeling van ruim 3,5 jaar en ons nichtje van bijna 16 maanden) bij ons hadden en een Mechelse herder besloten we om minimaal één keer onderweg een stop te maken en lekker te picknicken, we mochten toch pas vanaf 15.00 het huisje in dus we hadden tijd genoeg.

Om de tweeling bezig te houden had ik mijn zelfgemaakte autobingo meegenomen. Ik dacht wel dat ze het leuk zouden vinden maar zo leuk had ik ook weer niet verwacht. Mijn idee was dat ze er na een kwartier of een half uur wel klaar mee zouden zijn, maar niets was minder waar. Tot ruim na de picknick zijn ze actief aan het zoeken geweest of ze weer iets konden vinden om van de bingo “weg te strepen”.

Center Parcs De Huttenheugte

De weg naar het vakantiepark is prachtig door de Veluwe aangezien wij uit Brabant komen. Wat kijken we allemaal onze ogen uit onderweg. Niet dat wij geen natuur gewend zijn want we hebben De Groote Peel en verschillende heides om de hoek liggen, maar het is totaal anders. Uiteindelijk komen we na een paar uur onderweg te zijn geweest aan bij het park. Doordat m’n zus eerder al online ingecheckt heeft, duurt het niet lang voor we naar het huisje kunnen. We hebben een 8-persoons Premium cottage geboekt en dat is een echte aanrader.

Premium Cottage

Het huisje heeft twee badkamers waarvan één met bad en de andere met een douche, kortom voor ieder wat wils. De kamers zijn ruim genoeg en elke kamer heeft twee boxspringbedden die op zich niet verkeerd liggen. Maar je eigen bed slaapt meestal toch het lekkerst 😉 Eén van de slaapkamers heeft een tv dus dat kan voor sommigen een heerlijke luxe zijn om vanuit het bed nog even een programma of film te kijken. De tweeling ligt gezellig zoals thuis samen op één kamer en hoewel ze thuis peuterbedjes hebben met een rekje zijn ze hier niet één keer uit het grote bed gevallen dus dat is al een flinke meevaller. De kamer van ons nichtje is in no-time verbouwd door de twee boxsprings op elkaar te zetten om zo ruimte te creëren voor het babybedje.

Meer van Mir tips Landal Amerongse Berg ook als leuk vakantiepark met kleine kinderen.

De hond blijft tot zijn teleurstelling netjes op zijn kussen in de woonkamer want we zijn natuurlijk wel ergens te gast en proberen het dan ook zo netjes mogelijk achter te laten. De keuken is heerlijk luxe met een vaatwasser wat voor ons echt een luxe is. Mijn zus en schoonbroer hebben er thuis ook één dus die zijn niet anders gewend. En wat ook heerlijk is, ze hebben een Dolce Gusto koffiemachine staan, waar wij dan ook elke dag van genoten hebben. Nu hoor ik je bijna denken: nou die korting van je vakantie ben je dus ook al kwijt aan koffie als je met vier volwassenen dagelijks Dolce Gusto drinkt. Niets is minder waar want de cups van Lidl zijn heel betaalbaar en net zo lekker vinden wij maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Subtropisch zwemparadijs

Op het park is net als Center Parcs Erperheide genoeg te doen voor het hele gezin maar vooral voor kinderen. Ook hier is een groot subtropisch zwemparadijs met twee peuterbaden die behoorlijk groot en vooral erg origineel zijn. In het ene bad staat een boot van waaruit de kinderen kunnen glijden en in het andere bad kunnen ze met waterstralen spelen door aan een wiel te draaien en zo de richting van de sproeiers veranderen. Verder is er uiteraard een golfslagbad en voor de grotere kinderen en de volwassenen zijn er verschillende waterglijbanen te vinden.

Wat me trouwens even ontroert is dat ik verschillende ouderen heb gezien die van de waterglijbanen af gaan en als ze dan voorbij glijden hebben ze zo’n mooie oprechte lach op hun gezicht. Het laat me even nadenken over het feit dat zij zo kunnen genieten en even geen zorgen lijken te hebben. En dat ik me waarschijnlijk veel te veel druk maak om dingen die er niet eens zo toe doen. Het is moeilijk te beschrijven maar het is alsof ik een moment in een bubbel zit en getuige ben van het genieten van iemand anders, zo mooi.

Plopsa Indoor Coevorden

En dan, waar De Huttenheugte voor velen ook om draait natuurlijk is Plopsa Indoor Coevorden. Dit geweldige park ligt op loopafstand vanaf het vakantiepark, namelijk 5 minuten en op kindertempo ongeveer 10 minuutjes. Plopsa Indoor Coevorden is niet overdreven groot maar er is voldoende te doen voor iedereen. Van draaimolen en zweefmolen tot botsauto’s en een achtbaan. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in het speeltuintje in het midden van de hal of samen met papa of mama in de mega ballenbak. Niet alleen binnen is er voldoende te doen, ook buiten zijn er verschillende attracties te vinden zoals brandweerauto’s waar je in kunt rijden en kunt waterspuiten.

Meer van Mir tips Landal Amerongse Berg ook als leuk vakantiepark met kleine kinderen.

Er is ook een K3 verkeersschool waar de kinderen in auto’s kunnen rijden op een parcours dat er erg leuk uitziet met verkeersborden en zelfs een tankstation. Voor de kleintjes is er een kinderboerderij en een gewone speeltuin waar ze zich kunnen uitleven. Via Center Parcs hebben we vooraf een arrangement geboekt waarmee we voor dezelfde prijs van een dagticket nu de hele week onbeperkt entree hebben tot het Plopsa park. En omdat we al wisten dat we zeker vaker dan één keer zouden gaan is dat al een voordeel.

Restaurants

Op het vakantiepark zijn verschillende leuke restaurants te vinden en daar hebben we dan twee keer gebruik van gemaakt door middel van, hoe kan het ook anders, een aanbieding. Die bestond uit diner bij twee verschillende restaurants op een avond naar keuze. Wij zijn een avond naar het all-you-can-eat restaurant Evergreenz geweest wat zeker een heerlijke avond uit is. De keuze is voldoende en vooral gevarieerd. Maar wat wij een echte aanrader vinden is het grill restaurant Fuego. Alleen is dit niet zomaar een grill restaurant, het is een adventure grill. En geloof me, het restaurant doet zijn naam eer aan want vanaf het moment dat je binnen stapt begint het avontuur. Vooral voor de kinderen maar ook voor ons als volwassenen is het geweldig.

Ons zoontje krijgt een lamp mee, ons dochtertje de schatkaart en ikzelf een bakje (pittige) popcorn als rantsoen onderweg naar onze plaatsen die je kan vinden middels de schatkaart. Er zit nog een verhaal aan vast maar dat ga ik natuurlijk niet verklappen 😉 Elk gerecht wat op de menukaart staat is een groot avontuur, zelfs de “simpele” kippensoep is avontuurlijk opgemaakt. En de hoeveelheid die je krijgt voor het bedrag dat je betaalt is echt niet normaal. Een avond uit eten bij de grill is een avond vol avontuur en gezelligheid die ik zeker iedereen aan kan raden.

Er valt nog veel meer te vertellen over dit prachtige park maar het leukste is om het natuurlijk zelf een keer te gaan ontdekken.

Lees ook:

En lees bij Meer van Mir tips Landal Amerongse Berg ook leuk als vakantiepark met kleine kinderen. En op Lifestyle Mommy’s: DIY: Autobingo.

Welke vakantieparken kan jij anderen zeker aanraden?

Geverifieerd door ExactMetrics