Selecteer een pagina

Dit is de tweede keer dat we naar Plopsa Indoor Coevorden gaan, alleen nu met drie dochtertjes. De eerste keer was met onze oudste, die als peuter wel alles wilde, maar niet veel mocht en er buiten nog niet zoveel te doen was.

Staycation

Het is onze staycation en we overleggen met de meisjes wat we de volgende dag eens gaan doen. Ze hebben ieder een top 15 (!) opgesteld, die trouwens verrassend veel overeenkomsten vertoond. Met onze wensen in het achterhoofd durven we dit gesprek wel aan te gaan. De weerverwachting is okay, maar het is geen strand- of buiten-zwemweer. We gaan op zoek naar een uitje waar we ook binnen terecht kunnen. Na een stevige onderhandeling wordt Plopsa naar voren geschoven, als een soort troefkaart.

Plopsa Indoor Coevorden

Wij zijn verrast, willen jullie naar Plopsa? De oudste zegt heel wijs dat ze het óók leuk voor de jongste vindt, maar vind jij het niet te kinderachtig dan? “Helemaaaal niet!”, antwoord ze bozig. Ach natuurlijk, Mega Mindy en Roxx horen ook bij Plopsa. Nu even dubben naar welke vestiging. We zien op de site dat er wat parken bijgekomen zijn maar kiezen, met afstand als voornaamste reden, voor Plopsa Indoor Coevorden. Tijdens het online bestellen van de tickets wordt mijn aandacht getrokken door een “Gratis 5-jarige (ticket geldig t/m 30/09/2016)”. Het is even zoeken naar de voorwaarden, maar gelukkig de kleuter valt er binnen. Dit ticket is alleen online te verzilveren, wel even een ID-kaart van de kleuter meenemen naar de kassa ter plaatse.

De peuter is bijna precies één meter en gezien onze ervaring besluiten we om niet voor een Bumba-ticket (85- 100 cm.) te gaan. Ze is als de-derde-op-rij een echte rouwdouwer. En dan nu het lastigste. Wat duurt wachten toch lang …. De oudste pakt haar tablet erbij en zoekt de plattegrond van het park erbij. Samen met haar zussen zetten ze alvast een parcours uit. En dan blij verrast: “Er is een Wicky show!”

Attracties

De volgende ochtend zit het ontbijt er voor de verandering eens lekker snel in. Plopsa Indoor Coevorden is deze dag van 10- 17.30 uur geopend en we vertrekken. De jongste is wagenziek, daar moeten we rekening mee houden. Ruim voor de lunch komen we aanrijden, het is rustig op het grote parkeerterrein. Bij de kassa wordt de jongste opgemeten, de ID van de middelste bekeken en we kopen een parkeerticket ( 6 euro). De meisjes willen gelijk de Carrousel in, even een rondje rijden en alvast in de rondte kijken.

Ze wijzen volop, daar wil ik in en daar. We wisselen de attracties wat af. Ze zijn niet allemaal tegelijk open en zo ontstaat direct wat afwisseling. De middelste heeft de tijd van haar leven, dan eens met de jongste ergens in, dan eens met de oudste. We gaan met zijn vijfjes in de Achtbaan van Wicky. Wanneer er gedubd wordt door de medewerker van een desbetreffende attractie geeft de stempel (betaald) van de peuter de doorslag en mag ze (onder begeleiding) door. Wat een verschil met ons eerste bezoek!

Eten en drinken zelf meenemen

We wisselen buiten en binnen met elkaar af en tussendoor drinken of eten we wat. De prijzen zijn fors, gelukkig zit er soms een kortingsbon op een flyer of de plattegrond, bijvoorbeeld 4 ijsjes (van 2,50 euro) en drie betalen. Die ijsjes zijn allemaal van een Plopsa-held en heb ik nergens anders te koop gezien. Net als de grote K3 hartjes chips zak, waarover later meer. De inrichting van Plopsa Indoor Coevorden staat dol van de details. Een goed voorbeeld hiervan vind ik de Bobo lampen boven de Bobo Botsbaan.

De medewerkers zijn zonder uitzondering vriendelijk en het park en de faciliteiten zijn schoon. Naast een garderobe met kluisjes zijn er veel toiletten met genoeg ruimte om de kleintjes te verschonen. Er liggen geen papiertjes op de grond en alles is bijgevuld. Wat mij buiten wel verbaast is dat er geen afgesloten vuilnisbakken zijn. Niet dat er een wesp te zien is, maar toch. De perken zijn buiten in volle bloei, de bestrating netjes, geen struikelpartijen en in de zandbak zwerft geen scherp vuil. Kortom tiptop in orde.

Wicky show

Op de flyer staat heel handig het extra programma van deze dag. Er is een Wicky show die we willen zien. Net als in mijn herinnering van ons eerste bezoek staat het geluid van de show ( toen Bumba) nog steeds erg hard. Dit is niet alleen mijn ervaring maar ook van mensen om ons heen en ik zie ouders met kinderen vertrekken. Er zijn voldoende zitplaatsen op banken in het trapsgewijs aflopende theater. Het verhaal van Wicky komt wat moeilijk op gang, maar de meisjes blijven rustig zitten. Er zijn niet veel meedoe of meezing-momenten dus na afloop van de show rennen ze de attracties weer tegemoet.

Het Confettifeest met Wicky & Halvar is een groot succes. Hoofdzakelijk om de verrassing van de hoeveelheid confetti. Ze dansen en springen er doorheen en pas als alles is gevallen willen ze Wicky en/ of Halvar een handje of high five geven. Het uitzwaaimoment van Kabouter Plop en Maya de Bij hebben de meisjes gemist, want ze renden in hun onderbroek door de Dansenden Fonteinen. Even afkoelen voor de terugreis.

Voor ieder wat wils

We zijn allemaal ontzettend tevreden over ons bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden. Er is voor ieder wat wils. Misschien dat we voor volgend jaar een bezoek aan (met verblijf bij) Plopsa de Panne eens zullen overwegen. Ik ben benieuwd of de schoolmeid aan haar klasgenoten in de bovenbouw zal vertellen dat ze naar Plopsa is geweest? We hebben i.i.g. leuke fanfoto’s gemaakt bij borden van Prinsessia & K3 en het beeld van Mega Mindy.

Lees ook:

Ben jij al eens in Plopsaland geweest?

Geverifieerd door ExactMetrics