Smoovall. Een geheel nieuw product en ik ben dol op nieuwe producten. Vooral als ze doen wat ze zeggen dat ze doen. Smoovall kwam ineens voorbij toen ik aan het surfen was op het internet. Ik kon een gratis proefpakketje winnen en ik heb meegedaan. De grootste verrassing kwam toen ik het product de volgende dag al in huis had. ja echt waar, de volgende dag!

Wat is Smoovall?

Smoovall is een huidcontact spray die belooft dat je huid niet gaat schuren en schaven bij bijvoorbeeld het fietsen, hardlopen of andere sport als winkelen. Ik ben niet echt dik, maar ik heb wel bovenbenen met aan de binnenzijde van de dijen die vetjes die bij lang lopen gaan schuren als ik een rokje aan heb. Om niet meteen een wielrenbroekje onder mijn rok aan te hoeven probeerde ik altijd dat schuren tegen te gaan met talkpoeder enzo. Maar echt lang helpt dat niet.

Volgens Smoovall hebben miljoenen mensen hier last van en wordt het aangeduid als skin chafing. Huid schuring dus. Deze Nederlanders zijn zelf een product gaan ontwikkelen met wat slimme Zweedse vrienden. Omdat ze niets konden vinden dat hielp. Daar is Smoovall dus uit ontstaan.

Het is een spray die je opspuit als je je sport gaat beoefenen, als je je rokje aantrekt om op de boulevard te gaan flaneren of wat je dan ook gaat doen. Je sprayt het op de gebieden waarvan je weet dat die gaan schuren. De werking van de spray duurt ongeveer 4 uur, afhankelijk van de intensiteit van het bewegen. Je kan opnieuw sprayen als de situatie daarom vraagt.

Aanwijzing voor gebruik

Goed schudden voor gebruik, houdt 10 cm afstand tussen de spray en de huid, spray gelijkmatig aanbrengen op de huid waar nodig (lies, dijen, tepels, zitvlak, borst, schouders en meer) voorafgaand aan de inspanning.

Vandaag is het heerlijk weer en heb ik een zomerse rok aangetrokken. Maar het is ook een drukke dag vandaag, want er moeten boodschappen gedaan worden en ik ga op babybezoek. Dus voor ik de rugzak opdoe en op de fiets stap, spray ik wat Smoovall op mijn binnen-dijen en stap 5 minuten later op de fiets. Flink in de wandelgangen van de winkel lopen en de tas vol laden, volgende winkel in en uit en terug naar huis toe. Geen last van schurende dijen. Boodschappen uitladen, weer op de fiets op bezoek bij een vriendin met een super lief nieuw geboren kereltje. Na ruim een uur, weer terug op de fiets naar de school van de oudste om hem op te halen. Er zijn nu ruim 3 uur voorbij en nog geen last van schuren. Weer op de fiets naar huis, boterham eten en dan moeten we weer terug naar school en moeten er nog meer boodschappen gedaan worden. Voor ik nu weer op de fiets spring heb ik opnieuw gesprayd, omdat ik het idee had dat ik dat wel kon gebruiken. Er moest nu een flink stuk gefietst worden en weer winkel in, winkel uit, winkel in en uit. Drie winkels later en weer een stuk terug fietsen, nergens last van.

Mijn conclusie

Ik ben blij, geen schuring, geen pijnlijke plekken, gemakkelijk in gebruik, super snel werkend. Onzichtbaar, niet plakkerig, werkt lekker lang. Hij gaat met me mee op vakantie want we gaan heel veel wandelen en bij hoge temperaturen eens kijken of hij dat ook aankan!

Helaas heb ik het nog niet in de winkel zien liggen. Maar als ik het goed begrijp zit hij in de girlsbag goodybag summer essentials van girlsbag.nl. Volgens Smoovall.com is de volwaardige 80ml spray vanaf einde juli exclusief te koop via de eigen webshop.

Lees ook:

Heb jij al eens van Smoovall gehoord?

Geverifieerd door ExactMetrics