Aan het eind van een schooljaar of als je je verjaardag viert in de klas, krijg je als leerkracht heel vaak douchegel. Zo had ik regelmatig een voorraadje in de kast staan en daar kon ik het precies mee doen tot ik weer mijn verjaardag vierde of het weer bijna het einde van een schooljaar was. Op deze manier heb ik al heel wat verschillende merken en soorten douchegel geprobeerd.

Toch heb ik wel mijn voorkeuren voor een geur. In de zomer vind ik een fris en fruitig geurtje heel erg lekker zoals sinaasappel, lemon of meloen. En in de winter gaat mijn voorkeur meer uit naar een bloemengeur waarvan ik lavendel weer heel lekker vindt ruiken. En als ik verkouden ben grijp ik vaak naar eucalyptus.

Vlak voordat ik op vakantie ging kreeg ik twee flacons Palmolive Gourmet douchecrème. Deze twee flacons hadden geen bloemen- of een fruitgeur. De eerste geur was Vanille Pleasure en de tweede geur was Chocolate Passion. Na eventjes geroken te hebben – want ik was wel heel benieuwd naar de geur – verdwenen de flacons in mijn toilettas om mee te nemen op vakantie. Ik zou ze daar prima kunnen uittesten.

Geur

Stel dat je deze twee geuren ‘blind’ zou ruiken, je ziet niet welke geur je onder je neus krijgt, ik weet zeker dat bijna iedereen voor deze test zou slagen. Vanille Pleasure ruikt echt naar vanille en Chocolate Passion ruikt dan ook echt naar chocolade. Wat dat betreft is Palmolive er zeker in geslaagd om de geur van vanille en chocolade over te brengen in een douchecrème.
En hoewel ik producten met vanille echt lekker vind en ik ook dol ben op chocolade, maar om mij er nu mee te wassen…?

Palmolive Gourmet Vanille Pleasure

Op de site van Palmolive vind je het één en ander aan informatie over deze geur. Het is een romige douchecrème met vanille-extract die de huid hydrateert en heerlijk laat ruiken. Het zou een douchebeleving voor fijnproevers zijn. Op deze site vind ik ook nog een beschrijving waar de geur vandaan komt.
`Vanilla planifolia is inheems in Mexico en werd vermoedelijk zo’n 1000 jaar geleden al als smaakstof gebruikt door de Totonacs. De Azteken gebruikten vanille om een speciaal drankje met de naam chocolatl op smaak te brengen. Chocolatl werd bereid uit verpulverde zaden van de cacaoboom.`

Palmolive Gourmet Chocolate Passion

Ook dit is een romige douchecrème maar dan met cacao/extract. Deze geur zou ook een pure verwennerij moeten zijn. Een echte douchebeleving voor fijnproevers. Op de site staat meer informatie over de ingrediënt cacao:
`De Azteken en Maya’s geloofden dat de cacaoboom (theobroma cacao) een geschenk van de goden was. Er wordt aangenomen dat de boom oorspronkelijk onder het bladerdak van de maagdelijke regenwouden in het stroomdal van de Amazone en Orinoco groeide. Bij de oude Maya’s werd cacao als geneesmiddel gebruikt. Cacaoboter wordt tegenwoordig gebruikt in preparaten voor ruwe of gebroken huid, droge lippen en verschillende soorten cosmetica.´

De test

Zoals ik al schreef heb ik deze twee douchecrèmes meegenomen op vakantie. Als ik mij douchte koos ik één van deze twee geuren. Beiden geuren vind ik best lekker ruiken. Na een weekje dit gebruikt te hebben, heb ik eigenlijk nog steeds geen voorkeur ontwikkeld voor één van deze twee geuren. De douchecrèmes zijn echt romig zoals beschreven staat op de site. En ze schuimen ook goed op je washandje. Een paar uur na het douchen ruik ik de geur van vanille cq. chocolade nog steeds op mijn lichaam.

Conclusie

Hoewel ik best tevreden ben over deze douchecrèmes en deze geuren, zal ik ze toch denk ik zelf niet zo snel kopen. Het is momenteel hier op vakantie zo rond de 28 graden Celsius en eigenlijk gaat mijn voorkeur op zo’n warme zomerdag dan toch uit naar een fris en fruitig douchegeurtje zoals sinaasappel.  Misschien moet ik deze flacons nog maar even laten staan tot de winter om de echte douchebeleving te ervaren?!

Waar te koop?

Naast Vanille Pleasure en Chocolate Passion zijn er nog twee andere geuren te koop in deze serie, namelijk Strawberry Touch en Peach Delight.
Je kunt ze o.a. kopen bij de Kruidvat voor € 3,49 per flacon met een inhoud van 250 ml.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics