Thuisleven.com
Bij Infocentrum IJssel Den Nul kun je kijken met je ogen én….met je vingers!
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Natuur > Bij Infocentrum IJssel Den Nul kun je kijken met je ogen én….met je vingers!

Bij Infocentrum IJssel Den Nul kun je kijken met je ogen én….met je vingers!

Dat zeg je vast niet vaak tegen je kinderen. Ik althans niet. Want als ik ergens op bezoek ben, en of dat nou een winkel of museum of wat anders is, wil ik niet dat mijn kinderen zomaar aan spullen van een ander zitten. Je hoort mij dan wel zeggen “alleen kijken met je ogen en nergens aan komen hoor”. Maar in het Infocentrum IJssel Den Nul mag je juist wel kijken met je ogen én met je vingers. Nou dat hoef je niet nog een keer tegen mijn kinderen te zeggen. Daar gaan we naar toe!

Het Infocentrum IJssel Den Nul

Bij Infocentrum IJssel Den Nul kun je kijken met je ogen én….met je vingers!

In het Infocentrum is een vaste expositie aanwezig die de thema’s natuur, cultuur en water op een originele manier vormgeeft. Hierbij is ook zeker gedacht aan de kinderen. Door laatjes te openen, wordt het voor kinderen ook leuk gemaakt. Hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Onder de expositie zijn ‘geheime’ gangen waar de kinderen door te kruipen hun eigen route kunnen bepalen. Ook is er een kinderlab, een plek waar kinderen kunnen knutselen. De kinderen leren ook welke dieren er in de omgeving veel voorkomen. Ook is er een ‘voelspel’ de kinderen steken hun hand in een gat en moeten voelen en raden welk dier dit is. Deze expositie is niet heel groot, maar wel leuk opgezet en je komt zo heel wat te weten over de natuur, cultuur en het water in deze omgeving. Naast deze vaste expositie is er ook een ruimte waar tijdelijke exposities worden afgewisseld. Wij konden kijken naar de tentoonstelling Scheepvaart op de IJssel.

Wandelroutes

Als je binnen bent uitgekeken dan ben je nog niet klaar, want buiten valt ook nog veel te zien en te ontdekken. Zo is er een boomgaard en een waterspeelplaats. En via een drijfbrug loop je het natuurgebied in, de Duursche Waarden van Staatsbosbeheer, waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn drie wandelroutes waaruit je kunt kiezen. De oranje route van 1,5 km, de rode route van 3,5 km en de groene route van 5 km. Bij hoogwater zijn niet alle routes begaanbaar. Daarom is het verstandig om bij het Infocentrum navraag te doen of het trekpontje te bereiken is.

Onze kinderen zijn niet helemaal fit, en we zijn de draagzak vergeten voor de jongste en dat betekent voor nu dat een wandelroute er niet in zit. Maar we gaan dit zeker op een ander moment doen. Want dat we hier gaan terugkomen is wel duidelijk. Op het informatiebord zien we dat er op deze routes veel te zien valt. Er lopen Schotse Hooglanders en pony’s, de groene route maakt gebruik van een trekpontje, ook is er een vogelobservatiehut, een uitkijktoren….zeg nou zelf, dit klinkt toch super?

Natuurgebied de Duursche Waarden

Bij Infocentrum IJssel Den Nul kun je kijken met je ogen én….met je vingers!

De meiden hebben wel zin om over de drijfbrug te lopen en geef ze eens ongelijk. Dat ziet er toch geweldig uit! Over de drijfbrug lopen we naar de overkant richting de dijk, achter de dijk ligt het natuurgebied de Duursche Waarden. Boven op de dijk blijven we even stilstaan en kijken we om ons heen. Daarna lopen we verder de dijk af, en volgen we het pad. We openen onderaan de dijk een hekje en voor we het weten staan we tussen de koeien! Geweldig! De kinderen vinden het erg spannend, en zijn blij als we aan de andere kant van het weiland veilig achter het hekje staan. Niet wetende dat ze zo nog een keer terug moeten. Haha, onze heldinnen op sokken hebben het tussen de koeien uitgegild. Tot we de kinderen vertelden dat de koeien bang waren voor ons, toen werden ze wat stiller. We lopen nog een stukje verder en besluiten dan om weer terug te gaan. Weer door het weiland richting de dijk, over de drijfbrug (die best een beetje wiebelt). Voor we de auto in gaan spelen de kinderen nog op de waterspeelplaats. Dat is ook erg leuk! Terwijl zij genieten van het spelen met water en zand genieten wij van de stilte, de rust en een prachtig uitzicht. Heerlijk!

Ook bezoeken?

Het infocentrum IJssel Den Nul vindt je aan de rivier de IJssel, in de provincie Overijssel, tussen Zwolle en Deventer. Om preciezer te zijn, tussen de dorpen Olst en Wijhe. Ze zijn dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Kijk voor de zekerheid altijd even op www.infocentrumijssel.nl om te checken of ze open zijn. De entree is gratis, als je het infocentrum verlaat kun je een donatie geven in een melkbus. Naast het infocentrum ligt de openbare zwemplas de Lange Kolk. In de zomermaanden kun je hier heerlijk zwemmen.
Er zijn nog veel meer mogelijkheden in en rond het Infocentrum, bezoek de site eens of ga zelf eens een kijkje nemen. Het infocentrum heeft ook een horeca gedeelte, zowel binnen als buiten op het terras heb je een prachtig uitzicht over de kolk. Voor een verblijf in deze regio tipt Instagrambloggers het duurzame Wikkelhouse bij Stayokay Gorssel.

Lees ook:

Ben jij al eens gaan wandelen bij IJssel den Nul?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics