Selecteer een pagina

Linda~ Vanmiddag zijn we gezellig gaan wandelen in de Groote Peel in Ospel om even lekker uit te waaien in de natuur. Het is heerlijk weer aangezien de zon schijnt en het ongeveer 13 graden is in Noord-Limburg. Vooral uit de wind is het zelfs aangenaam in het zonnetje. De Groote Peel is een van de favoriete plaatsen voor ons om met de kinderen te gaan wandelen omdat er zoveel te zien is. Honden zijn welkom in het park mits ze aangelijnd zijn.

Wandelen in de Groote Peel

In het park zijn drie verschillende wandelroutes te vinden van 2, 3 en 6 kilometer lang. Zo is er voor iedereen wel een route te vinden die geschikt is voor wat je kan lopen en wat je wil zien. De route van 2 kilometer lang is de familieroute en is zeer geschikt voor buggy’s, rolstoelen en scootmobiels. Verder zijn er een uitkijktoren, vogelkijkhut (deze is ook rolstoeltoegankelijk), een schuilhut en een uitzichtpunt te vinden. Zo weet je zeker dat je je ogen de kost kunt geven tijdens een wandeltocht door dit prachtige gebied.

Het kabouterpad

Voor de kinderen is er een kabouterpad te vinden dat 0,5 kilometer lang is. Al vanaf het eerste paaltje, een kabouter, begint de route vol leuke dingen. Langs dit pad zie je onder andere een kabouterhuisje dat echt heel mooi gebouwd is, verschillende paddenstoeltjes, een kabouterpicknickplaats en nog een soort evenwichtsbalk. Het leukste van de route vindt onze tweeling het grote “muziek-rek” waar een triangel ging maar ook een soort xsylofoon. En daarnaast ligt een hele grote houten libelle op de grond die een soort wip/balans-oefening was. Zij hebben hun ogen uitgekeken en voor een deel hebben we de route nog een keer gelopen om een extra keer muziek te maken.

Wandelen in de Groote Peel

De vogelkijkhut en uitkijktoren

In de vogelkijkhut kun je best ver weg kijken over het water en moeras om verschillende vogels te spotten. Alleen al de geluiden die de vogels maken zijn prachtig om te horen. En op vele dagen zul je ook het geluid van de vele kikkers horen. Zij geven vaak een heel concert daar. Het enige wat je daar beter niet kunt doen is alle raampjes open zetten want je kunt er flink wegwaaien daar bij het water. Aan de andere kant is het bij warm weer wel lekker koel in de kijkhut. Vandaag zijn we echter niet bij de uitkijktoren geweest omdat we gekozen hebben om de kabouterroute te nemen.

De Kruiden- en Vlindertuin

We hebben een rondje door de kruiden- en vlindertuin gelopen. In deze tuin staan veel geurige en kleurige bloemen en kruidenplanten waaronder mijn favoriet, de maggiplant. Al van kleins af aan moet ik daar gewoon even aan ruiken als ik in de Groote Peel ben. Ook hebben we vijf verschillende vlinders kunnen spotten vanmiddag: het witje, het blauwtje, het oranjetipje, het citroenvlindertje en de dagpauwoog. Dit tot groot enthousiasme van Lucas & Eva. Ik ben vooral enthousiast over het feit dat ik weer eens de Grote Bonte Specht heb gezien in een boom.

Wandelen in de Groote Peel

Staatsbosbeheer- de Pelen

De Groote Peel wordt bijgehouden door Staatsbosbeheer en zij hebben daar ook een bezoekerscentrum, De Pelen. Hier vind je allerlei informatie over de Limburgse Peel, maar ook is er een winkeltje waar je allerlei leuke artikelen kunt kopen voor jong en oud. Van boeken tot spelletjes en echte onderzoekssetjes die de kleine avonturiers goed kunnen gebruiken tijdens hun zoektocht naar allerlei soorten beestjes in de natuur. Bij het bezoekerscentrum kun je op je gemak gaan zitten om wat te eten of te drinken en voor de kinderen is er een speeltuintje bij waar ze nog even hun extra energie kwijt kunnen als ze die nog niet opgebruikt hebben van het wandelen 😉 Staatsbosbeheer organiseert het hele jaar door leuke activiteiten voor jong en oud. Dit zijn de activiteiten in de Groote Peel.

Lees ook:

En op Marstyle: Midweek in het opgeknapte Center Parcs Limburgse Peel.

Ga jij wel eens wandelen in een natuurgebied?

Geverifieerd door ExactMetrics