Thuisleven.com
Goedkope en gratis uitjes met kinderen tijdens de vakantie
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Goedkope en gratis uitjes met kinderen tijdens de vakantie

Goedkope en gratis uitjes met kinderen tijdens de vakantie

Deze week genieten de kinderen in de noordelijke en middelste provincies van hun welverdiende voorjaarsvakantie. Vakantie is toch wel even lekker. De wekker hoeft ’s morgens niet heel vroeg te gaan, beetje uitslapen en dan samen rustig opstarten. Geen gevlieg van en naar school. Maar na 2 of 3 dagen wil je er ook wel even uit. En als jij dat niet wilt, dan willen je kinderen dat wel! ‘Mam, wat gaan we vandaag doen? Waar gaan we naar toe?’ is een vraag die bij ons regelmatig wordt gesteld. En niet alleen in vakantie tijd hoor, maar ook in het weekend!

Wij vinden het leuk om met onze kinderen wat te gaan ondernemen. Maar de portemonnee laat dure uitjes niet toe. Gelukkig zijn er ook heel veel mogelijkheden voor gratis of lowbudget uitjes. Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, wellicht heb je dan wat aan onze tips:

Wandelen

Wandelen is gratis en een leuke belevenis voor kinderen. Neem je kinderen mee naar het bos/heide of een natuurgebied. En ga lekker wandelen. Vaak zijn er ook leuke routes die je kunt wandelen, maar zelf het bos verkennen kan natuurlijk ook. Wij doen dat regelmatig, en we genieten daar van. In vakantietijd zoek ik graag een plek op waar we wat verder voor moeten reizen. Een andere omgeving/provincie kan het soms weer net even wat leuker maken. Bij mooi weer kun je natuurlijk ook een plek uitzoeken om te gaan picknicken. Tip: zoek een schaapskooi op en ga lammetjes kijken, er zijn nu veel lammetjes.

Kinderboerderij

Een leuk uitjes voor de wat jongere kinderen of kinderen die gek zijn op dieren. Konijnen aaien, knuffelen met geiten, kippen voeren, het kan er allemaal. Je ziet ook steeds meer kinderboerderijen die ook een speelplek hebben waar de kinderen zich even kunnen uitleven. Gebruik google om in je buurt te kijken waar je een kinderboerderij kan vinden.

Vliegtuigen spotten

Kinderen vinden dit leuk! Wij hebben dit al eens gedaan en hebben daar hier al een keer over geschreven. Je kunt naar een regionale luchthaven gaan, maar natuurlijk ook naar Schiphol. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen.

Ikea

Is het geen weer om naar buiten te gaan? Ga dan naar Ikea. Wil je je kinderen laten spelen bij kinderspeelland? Ga dan wel op tijd. Anders heb je kans dat het vol zit. Maar samen lopen door de Ikea kan ook leuk zijn, en anders maak je het leuk. Doe een spelletje als ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is …’ Samen fantaseren over een nieuwe slaapkamer en kijken wat je leuk zou vinden is ook een leuke bezigheid. En vergeet niet dat je voor €0,50 een ijsje kunt tappen. Welk kind vindt dat nou niet leuk en lekker? Ikea heeft soms ook leuke acties voor in de vakanties dat kinderen bijvoorbeeld gratis mogen eten. Of goedkoop ontbijten bij de Ikea.

Bibliotheek

Maak thuis een lijstje met opdrachten en laat je kind zelf zoeken in de bibliotheek. Voorbeeld van opdrachten: zoek een prentenboek over dieren, een grappig leesboek, een moppenboek, een dvd en een boek naar keuze. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker samen de tijd nemen om boeken te zoeken. De meeste bibliotheken hebben ook wel leuke zitjes, plof er met je kinderen neer en ga ze voorlezen. Grote kans is wel dat er andere kinderen bij komen zitten, maar dat is alleen maar gezellig! Er zijn ook bibliotheken die leuke activiteiten in vakanties aanbieden. Check dit bij je eigen bibliotheek, net als initiatieven van de Luisterbieb en digitaal lezen.

Open dagen

Kijk in de lokalen kranten naar open dagen van bedrijven of boerderijen e.a.. Zo zijn wij wel eens naar een open dag van de brandweer geweest. Ontvang je geen lokale krant? Zoek dan via internet of vraag bij je plaatselijke VVV voor meer informatie.

Rommelmarkt

Kijk eens of er een rommelmarkt in de buurt wordt gehouden. Of ga samen lekker snuffelen in een kringloopwinkel. Heb je ruimte om je kinderen wat geld te geven? Geef ze bijvoorbeeld €2 en laat ze zelfs iets uitzoeken. Dit kan ook digitaal via Marktplaats of Market place.

Zwembad

Onze kinderen zitten nog op zwemles, maar kunnen hierdoor wel gratis zwemmen. Dit scheelt al veel geld, alleen wij als ouders moeten entree betalen. Ik weet niet of er nog meer zwembaden zijn die deze regel hebben. Maar heb je nog een kind op zwemles vraag er eens naar bij je eigen zwembad.

Speeltuin even verderop

Wanneer de speeltuin op de hoek gaat vervelen, loop dan eens twee of drie straten verder. De kinderen zullen zich er zeker een half uurtje vermaken en dan weer op naar de volgende of terug naar huis.

Budget of gratis uitjes

Een dagje uit kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Zelf eten/drinken meenemen scheelt veel geld in plaats van dat je naar een restaurant gaat. Wil je toch een pretpark of dierentuin bezoeken? Kijk dan eens op Marktplaats of Vakantieveilingen. Op deze manier kun je ook geld besparen op een dagje uit.

Lees ook:

Heb jij nog aanvullingen voor budget of gratis uitjes met kinderen?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Bij verschillende locaties van Intratuin heb je een speelgedeelte voor de kinderen en daar kun je voor een heel mooi bedrag tot 11 uur lunchen. Wij doen dit soms rond 11 uur als vervroegde lunch hihi. En diverse locaties organiseren daarnaast voor hele leuke prijzen (kinder)workshops

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics