Wat een weelde, het wonen in deze wijk. Niet alleen is er als ik de parasolboom sproei altijd wel een praatje te maken in de voortuin , ook de kinderen hebben het er erg naar de zin. Dat kan ook bijna niet anders want we zijn verhuisd met de kinderen van een dakterras naar een woning met tuin. Toch zijn ze niet vaak te vinden in de tuin. Ze lopen liever de poort uit naar de speeltuin op de hoek.

De speeltuin op de hoek

De speeltuin op de hoek is niet zomaar een speeltuin. Het is groots opgezet kinderparadijs. Er is onlangs een nieuwe baby/ peuterschommel opgehangen en de wip is vervangen voor een nieuwer gebruikt exemplaar. Naast een speeltuin met speeltoestellen zijn er twee speelvelden. Een betegeld multifunctioneel veld met baskets en de mogelijkheid om een net voor badminton of volleybal te bevestigen. En een veld met lijnen en doelen voor voetbal en handbal. De speelvelden en speeltuin lopend vloeiend in elkaar over door een glooiend grasveld en er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt door kinderen en jeugd van allerlei leeftijden. In de ochtend is het een walhalla voor de peuters met oppas, (groot)ouders en later in de avond wordt er een balletje getrapt door de wat oudere kinderen en opgeschoten jeugd.

Balspellen

Onze dochters rennen en vliegen door de speeltuin. Ze rennen een soort hindernis parcours af. De bomen en de bosjes rondom lenen zich uitstekend voor het spelen van verstoppertje. Nu ze een bal bezitten zijn ze de koning te rijk. Ze spelen ‘Kingen’ als ik het goed versta. Een groep van kleine en grotere kinderen staan in een kring en ze gooien over met een stuiter. De ander moet de bal na één stuit vangen, anders ben je af. Ze zijn er maar druk mee.
Ook het voetballen is erg in trek bij de meisjes, ze volgen het goede voorbeeld van het Nederlandse damesteam en trappen er lustig op los met de jongens uit de wijk.

Er is altijd wel een groepje kinderen aan het voetballen om bij aan te sluiten. Sommige trappen snoeihard tegen het hoge hek, andere spelen op half veld met kleine teams bij één van de doelen. Echte voetbalwedstrijden zijn er pas in de avond als de schemering invalt tussen de grote jongens. Een bal hebben we al, maar nu heeft de meid een nieuwe kledingwens. Ze wil graag voetbalschoenen kopen van haar kleedgeld. Dit omdat ze echt de competitie met de jongens uit de buurt aan wil gaan en gehinderd wordt door haar schoeisel. Ze oefent dagelijks, gisteren nog met koppen en het gaat haar aardig af. Ze trapt alleen haar nieuwe zomerschoenen af en dat gaat haar te ver. Maar voetballen met een jurk aan, dat kan altijd…

Hoe kies ik mijn voetbalschoen?

Daar ik helemaal geen verstand heb van voetbalschoenen, zocht ik wat hulp op het wereldwijde web. Blijkt dat Decathlon op de site gewoon een onderdeel ‘Hoe kies ik mijn voetbalschoen’ heeft. Ideaal om voor (beginnende) voetballertjes op jacht te gaan naar de perfecte match voetbalschoen. En dat ook nog eens met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, wat wil een voetbalmoeder nou nog meer…?

Veelgestelde vragen:

  1. Zijn er andere activiteiten naast balspellen in de speeltuin? Ja, naast balspellen biedt de speeltuin op de hoek verschillende andere mogelijkheden, zoals klimmen, glijden, en verstoppertje spelen tussen de bomen en bosjes.
  2. Is de speeltuin geschikt voor kinderen van alle leeftijden? Ja, de speeltuin is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, met speciale voorzieningen zoals een nieuwe baby-/peuterschommel en diverse speelvelden voor verschillende leeftijdsgroepen.
  3. Waar kan ik informatie vinden over voetbalschoenen voor mijn kind? Decathlon biedt handige richtlijnen en informatie op hun website onder het onderdeel “Hoe kies ik mijn voetbalschoen”, ideaal voor (beginnende) voetballertjes op zoek naar de perfecte voetbalschoen.
  4. Zijn de speelvelden en speeltuin ook ’s avonds toegankelijk? Ja, de speelvelden en speeltuin zijn toegankelijk gedurende de hele dag, inclusief de avond, wanneer oudere kinderen graag voetballen en andere activiteiten ondernemen.
  5. Is er een mogelijkheid om voetbalschoenen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding te vinden voor mijn kind?  Ja, Decathlon biedt voetbalschoenen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, wat ideaal is voor ouders die op zoek zijn naar betaalbare en kwalitatieve opties voor hun kinderen.

Lees ook:

Speelt jouw kind ook zo vaak buiten?

Geverifieerd door ExactMetrics