Thuisleven.com
Tuinwensen- ik wil een parasolboom!
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Tuinwensen- ik wil een parasolboom!

Tuinwensen- ik wil een parasolboom!

Het voorjaar lonkt en we zijn druk met de kattenbestrijding in de voortuin. Er staat nog een gezellig tuinbankje in de voortuin tussen de planten en andere struiken. Eigenlijk kijk ik er wel naar uit om daar een lekker kopje koffie te drinken.

Het huiskamerraam

Naast het bankje hebben de bewoners ook de raamdecoratie en een zonnescherm achtergelaten. Met het winterse laagstaande zonnetje blijkt het rolgordijn een uitkomst wanneer we het ochtend journaal op televisie willen zien. Het is wel even opletten met de planten in de vensterbank. De huiskamer warmt lekker op en dat is aangenaam tijdens het ontbijt. We zijn benieuwd naar wat er ons te wachten staat de komende winter. Maar zoals het er nu naar uitziet, lijkt het vlot warm te worden van het zonnetje.
Het zonnescherm aan de voorzijde is vanuit de voortuin met de hand te bedienen. Het tuinbankje staat onder het uitgeklapte zonnescherm. Binnen is dan de huiskamer vrij van zonnestralen.

Een parasolboom

Al slenterend in het tuincentrum zagen we in de hoek van de leilindes een parasolboom, ook wel dakboom, staan. Wat mij betreft een uitkomst voor in onze voortuin. Enthousiast thuisgekomen zag ik dat onze sierbestrating ook ruimte laat voor het aanplanten van een parasolboom. We hoeven alleen een paar rijtjes stenen uit de binnen cirkel te wippen. De buxus krijgt dan een ander plekje. Het verwijderen van stenen is ook beter voor de afwatering van de tuin en de boom zal veel van het regenwater willen drinken.

Tuinwensen- ik wil een parasolboom!

Dakbomen

Dakbomen zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige blijven ook groen in de winter, anderen geven zelfs vrucht. Platanen en moerbeien worden er veel voor gebruikt. Klimplanten als de druif en Blauwe regen laten zich er, zoals je voor kunt stellen, ook wel toe lenen. Als de takken maar zijn te leiden aan een raster en snel groeien. De parasolboom is ideaal om je terras of in ons geval het tuinbankje en het huiskamerraam deels uit het zonnetje te zetten. En eerlijk is eerlijk, ook een mooie natuurlijke blikvanger in onze voortuin. Ik zie het al helemaal voor mij…

Lees ook:

Heb jij nog tuinwensen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics