Thuisleven.com
Totaaltegel voor de beste tegels in je tuin.
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Vijf tips over het kiezen van de juiste terrastegel voor je tuin

Vijf tips over het kiezen van de juiste terrastegel voor je tuin

De projecten in ons nieuwe huis beginnen te lopen. Regelmatig ronden we zelfs iets af en dan komt er ruimte voor een ander project. Inmiddels ligt de vloerbedekking op de eerste etage en is de spouwmuur voorzien van isolatie. Langzaamaan verplaatsen we onze blik richting de tuin. De voortuin is voorzien van sierbestrating en nette perkjes met vaste beplanting. Dat laten we voor wat het is. Alleen de wens voor een parasolboom blijft daar overeind staan. Voor de achtertuin hebben we een hovenier ingeschakeld die mag de gekozen terrastegel gaan leggen en de rest mooi maken.

De achtertuin

Onze achtertuin lijkt door de grinttegels meer op een binnenplaats dan een tuin. Daar willen we graag verandering in aanbrengen. Samen met een hovenier hebben we een schets gemaakt en er blijkt ruimte voor gras. O zo heerlijk het gevoel van grassprietjes tussen je tenen. Om vanuit de poort de fietsenschuur te kunnen bereiken wordt een glooiend tuinpad aangelegd. En wordt ons zitje afgebakend door terrastegels. Daarvoor stuurt de hovenier ons naar Totaaltegel, omdat het uitzoeken van terrastegels een zuiver persoonlijke aangelegenheid is. De hovenier geeft ons alvast de tip om voor grote tegels van 50×50 cm. of zelfs 60×60 cm. te gaan. Hierdoor zou onze achtertuin optisch iets ruimer aanzien, dan de luttele dertig vierkante meter die het in werkelijkheid betreft.

Waar moet je op letten bij de keuze van je terrastegel?

  1. de uitstraling, de look van je terrastegel. Loopt de tegel mooi door vanaf je vloer binnen?
  2. welke eigenschappen verlang je van de terrastegel. Moet het kras vast zijn, niet te glad of juist onderhoudsvrij?
  3. in het verlengde daarvan maak je een keuze in materiaal: natuursteen, keramiek of een betontegel;
  4. het formaat van je tegel en wat dit optisch en praktisch met de ruimte kan doen;
  5. en tenslotte de oppervlakte van de betegeling. Blijft er genoeg ruimte over voor de waterdoorlaatbaarheid van je tuin?

Met in ons achterhoofd GROTE terrastegels reizen we af naar de tegelboer. Een bijna overweldigende keuze in vloer-, wand- en  terrastegels siert ons uitzicht. De afdeling terrastegels van Totaaltegel biedt veel keuze. Keuze in materiaal als keramiek, natuursteen en tegels van beton. Als vanzelfsprekend ook de keuze in formaat en kleur.

En dan in de verte aan de wand spotten we een mooie grijze terrastegel met een subtiel oranje streepje. Deze terrastegel is op maat, kras vast en valt ruim binnen ons budget. Ik maak snel een foto, noteer het type en de bijbehorende nummers. Het enige dat we nu nog hoeven te doen is onze keuze aan de hovenier doorgeven. En wachten tot de vorst uit de grond is natuurlijk!

Lees ook:

Heb jij sierbestrating of terrastegels in je tuin?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics