Thuisleven.com
Wat helpt er tegen katten in je tuin?
Thuisleven.com > Buiten > Dieren > Wat helpt er tegen katten in een tuin?

Wat helpt er tegen katten in een tuin?

We zijn, zoals bekend, verhuist naar een woonhuis in een wijk en we hebben het er naar onze zin. Wat schetst onze verbazing? De katten en poezen uit de buurt komen graag in onze voortuin en lopen over de schuur en houten afsluiting in onze achtertuin. Ondanks het grote aantal vierkante meters tuintegels hebben we al kattenpoep gevonden. We moeten nu direct actie ondernemen omdat we in het voorjaar gras met meer perkgoed en borders in de achtertuin willen.

Wat helpt tegen katten?

Een week lang verzamel ik koffieprut van ons koffiebonenapparaat en ik heb het langs de heg en in de perkjes van de voortuin uitgestrooid. Nu is het afwachten of de kattenpopulatie een omweg wil nemen? In de tussentijd plaats ik een Durf-te-vragen bericht op de Facebookpagina van Thuisleven en verzamel de tips van lezers voor het geval de koffieprut niet helpt. Het helpt in ieder geval. niet bij Linda van Lifestyle Mommy’s, dus ik houd mijn hart vast.Helpt Kattenschrik tegen katten in je tuin?

 • KattenSchrik (gekocht bij de Action) schijnt te helpen en is een waterbestendige strooikorrel gemaakt van plantaardige oliën (lavendel);
 • Kat weg plant. Dit plantje is pas in april verkrijgbaar ten tijde van het perkgoed verklaart een tuincentrum medewerker;
 • Het strooien van Cacaodoppen werkt eigenlijk net als het planten van bodembedekkers. De kat heeft geen ruimte om zijn behoefte te doen;
 • Elektronische apparaten als Katten Verjager op basis van ultrasoon en flits, sommige zijn oplaadbaar door de zon.

Wat heb ik tot nu toe gedaan tegen de territorium afbakening van de katten?

Koffieprut of koffiedik in de tuin tegen de katten.Al een paar weken strooi ik al onze koffieprut in de perkjes van onze voortuin. We hebben de oude cacaodoppen geharkt en verwijderd. Ook hebben we net nieuwe plantjes gepoot. Dat is natuurlijk vragen om ellende. Om de verdubbelaar in te zetten heb ik KattenSchrik gekocht. Dat ruikt enorm sterk en ik kan een ieder aanraden het cellofaan pas buiten te openen, want de geur blijft wel even hangen in huis. Ook het lege cellofaantje gelijk wegwerpen en niet in de prullenbak in huis deponeren. Eén theelepel vol strooikorrels per vierkante meter leidt er in ieder geval nu al toe, dat wanneer ik buiten kom onze buurman direct zijn kat binnenlaat. Ik ben helemaal geen katten- of poezenhater. Ik zou het alleen fijn vinden wanneer ze hun eigen nest vervuilen. Wordt ongetwijfeld vervolgd….

Lees ook:

Word jouw tuin door katten bezocht?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

 • Ik ben geen katten liefhebber. Bij andere prima maar ik niet. Dus niet in tuin en ook niet in huis. Ik vind het raar dat je dingen moet kopen om de overlast van andere te bestrijden, mensen hebben kat dus zorg er dan ook voor dat andere er geen last van hebben.

  • Helemaal mee eens , in mijn straat en omgeving lijkt het wel een kattenplaag te worden . Sommigen hebben er zelfs meer dan twee . En òòk wij zijn die katten meer dan zat in onze tuin . Zo smerig dat kattenstront in je tuin . Laat staan met warm weer . Wat een groot ergernis is dit . Wij hebben òòk totaal niks met katten maar mogen wel de stront opruimen in gras of tuin . Hoe zouden katten bezitters dit vinden als het hun tuin was .

 • Ik zou het fijn vinden als er een instantie komt waar je (anoniem) naar toe kunt bellen of mailen met de klacht van overlast. Dit kan zijn van het wakker geblaf van honden of de poep in je voortuin die er maar blijft komen.
  Het is eigenlijk van het zotte dat er zoveel mensen zijn die last hebben van andermans huisdieren.
  En wie gaat daar voor betalen, hoor ik je al denken?
  Nou uiteraard ALLE huisdierenbezitters. Niks het afschaffen van hondenbelasting, nee juist verhogen en blijven verhogen tot die problemen uit de wereld zijn!

 • Cacaodoppen heeft totaal geen zin, katten graven er toch ondanks ik er veel cacaodoppen heb gestrooid.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics