Thuisleven.com
Met deze tips verwelkom jij merels in de tuin.
Thuisleven.com > Buiten > Dieren > Met deze tips verwelkom jij merels in de tuin

Met deze tips verwelkom jij merels in de tuin

Merels zijn prachtige vogels die vaak te vinden zijn in tuinen. Ze zijn herkenbaar aan hun zwarte veren met een opvallende oranje snavel en oogring. Naast hun mooie verschijning zijn ze ook nog eens nuttig in de tuin, omdat ze insecten en slakken eten. Wil je graag merels verwelkomen in je tuin? Lees dan verder voor enkele handige tips.

Bied voedsel aan

Een makkelijke manier om merels naar je tuin te lokken is door voedsel aan te bieden. Ze houden van vruchten zoals bessen en appels, maar ook van insecten, wormen en slakken. Je kunt een voederhuisje plaatsen of simpelweg wat voedsel op de grond strooien.

Maak een nestkastje

Merels broeden graag in nestkastjes. Het is dan ook een goed idee om een nestkastje op te hangen in je tuin. Zorg ervoor dat het kastje op een rustige en beschutte plek hangt, en dat het niet te dicht bij voederhuisjes of drukke plekken staat. Ze bouwen hun nesten graag tussen struiken of klimplanten, dus zorg voor wat begroeiing in de buurt.

Zorg voor water

Merels houden van een bad. Zorg dus voor een waterbron in je tuin, bijvoorbeeld een vogelbadje of een ondiepe vijver. Let erop dat het water niet te diep is, want merels zijn geen goede zwemmers.

Houd je tuin netjes

Merels houden van een opgeruimde tuin. Zorg ervoor dat er niet te veel rommel ligt en dat het gras niet te hoog is. Ook is het belangrijk om afval en compost afgesloten te bewaren, zodat het geen ongedierte aantrekt.

Plant de juiste begroeiing

Merels houden van tuinen met struiken en bomen. Zorg dus voor wat begroeiing in je tuin, bijvoorbeeld klimop, rozenstruiken of fruitbomen. Ook kunnen wilde bloemen en grassen aantrekkelijk zijn voor merels.

Met deze tips zul je merels in je tuin verwelkomen en een mooie leefomgeving bieden voor deze prachtige vogels. Vergeet niet om ook te genieten van hun mooie zang en gedrag!

Lees ook:

Welke dieren zie jij graag terug in de tuin?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics