Hier in huis wordt er heel wat koffie gedronken, zeker als Tom vanuit huis werkt. De restjes, koffiedik, verdween eerder in de prullenbak maar intussen hebben we daar andere bestemmingen voor.

Vieze geurtjes in de ijskast

Koffieprut helpt geweldig goed tegen vieze geurtjes in de ijskast. Lag er achterin je la nog een vergeten Franse kaas te stinken? Plaats dan een kopje koffiedik in de ijskast. De geur wordt daarmee snel geneutraliseerd.

Lichaamsscrub

Je moet natuurlijk wel houden van de geur anders kun je deze tip beter overslaan!
Maak jouw eigen koffie lichaamsscrub. Door 2 eetlepels koffiedik, 2 eetlepels suiker 1 eetlepel olie naar keuze (olijfolie of kokosolie) naar keuze goed door elkaar te roeren heb jij je scrub al klaar. Breng de scrub daarna met roterende bewegingen aan op de huid. Je verwijdert zo de dode huidcellen waardoor je een heerlijke zachte huid krijgt. De cafeïne en de massage zorgen daarnaast ook voor een snelle afvoer van afvalstoffen en een goede doorbloeding.

Maak je meer lichaamsscrub? Bewaar deze dan in een luchtdichte pot.

Gootsteen ontstoppen met koffiedik

Heb je net een lekkere kan koffie gezet? Gooi het koffiedik in de filter niet weg! Althans, niet in de prullenbak. Nee, gooi de koffieprut in de gootsteen met een beetje afwassop, gevolgd door flink wat kokend water. Alle mogelijke blokkades in de leiding verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Goed tegen cellulitis

Vergeet alle dure cellulitis crèmes om de putjes uit je benen te smeren. Al die crèmes bevatten cafeïne als werkzame stof en dat kun je natuurlijk ook gewoon direct op je lijf smeren. Laat de koffiedik op een stuk bakpapier drogen en vermeng het daarna met wat olie. Masseer er vervolgens je benen en billen mee. Even goed laten intrekken, afspoelen en regelmatig herhalen.

Verjaag muggen met koffiegeur

Insecten blijven uit de buurt van koffie. Misschien zijn het meer theeliefhebbers? Je Koffiedik is in ieder geval insecten werend, en daar kun jij je voordeel uit halen. Nu kun je de prut helemaal over jezelf uitsmeren, wat zeker werkt. Alleen is de kans dan groot dat je niet alleen insecten afweert.  Je kunt het daarom ook slimmer aanpakken, door het koffiedik te smeren bij je raam of kieren waar insecten door kunnen komen. Sommige mensen zetten zelfs een bordje met gedroogde koffieprut op de tuintafel en steken deze aan, zodat ze onbezorgd op het terras kunnen zitten.

Wallen onder je ogen

Mix de koffiedik met wat olijfolie tot een pasta en smeer het onder je ogen. Je wallen en donkere plekken zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je gezicht ziet er weer fris en stralend uit.

Tuin bemesten en slakken bestrijden

Alles van hierboven al gedaan? Gooi de koffiedrap dan maar in de tuin! Verse koffiedik geeft je planten magnesium, calcium en stikstof. Het is ideaal voor planten die zurige grond fijn vinden, omdat het de pH-waarde van de grond verlaagt. Dus geeft je Parrot plantenpot aan dat het tijd is om voor je plant te zorgen? Gooi je filter gewoon leeg in de pot. In de tuin heeft koffiedik een extra voordeel: het houdt slakken uit de buurt.

Lees ook:

Waar gebruik jij koffiedrap voor?

foto: Pixaby

Geverifieerd door ExactMetrics