Thuisleven.com > Eten en drinken > Hoe gebruik je avocado optimaal?

Hoe gebruik je avocado optimaal?

Het eten van groente en fruit, waaronder avocado, verkleint de kans op hartziekten en beroerte. Het is dan ook een rijkelijke aanvulling op de schijf van 5. Maar in welke categorie past hij eigenlijk? Omdat avocado een vruchtgroente is en veel wordt gegeten bij het avondeten wordt hij bij de groente ingedeeld. Hij telt dus mee voor de richtlijn van 250 gram groente per dag. Mocht je per ongeluk wat te veel avocado hebben ingeslagen of je krijgt er een die wat rijp is uit bijvoorbeeld een Too Good To Go pakket dan staan hieronder een aantal handige tips tegen voedselverspilling.

Avocadopit

Voor een avocadoplant heb je wel wat geduld nodig. Het kan 8 weken duren (en soms nog iets langer) voordat je de wortel gaat zien. Maar wanneer de gehele pit opent ontstaat er een mooi begin. Lees in het artikel “je eigen avocadoplant kweken” hoe je dit het beste aan kunt vangen.

Invriezen

Avocado kun je tot 6 maanden invriezen

Boter

Wist jij dat je boter in de taart kunt vervangen voor dezelfde hoeveelheid avocado? Hiermee verandert het verzadigde vet door onverzadigd vet.

Smoothie

Avocado restjes zijn prima om door de smoothie heen te doen.

Avocado masker maken

Haal een kwart van het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een kom. Prak dit fijn en voeg twee eetlepels honing toe. Roer dit alles door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat. Zorg ervoor dat je schone handen hebt en breng dan het mengsel aan op je gezicht. Laat dit 10 minuten intrekken terwijl je relaxed onderuit op de bank of in bad ligt. Was je gezicht daarna met lauw warm water.

Lachertje als afsluiting

Als je down bent omdat je je in je hand hebt gesneden tijdens het ontpitten van een avocado, zit je dan in een avocadodip?

foto: Pixaby

Nieuwsgierig wat je o.a. met wortels en/of sinaasappel kunt doen? Check dan eens de “hoe gebruik je… optimaal” blogs uit deze serie

Lees ook

Thuisleven op Social Media

Je kunt Thuisleven ook vinden op FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube en LinkedIn. Helemaal leuk als je ons ook gaat volgen…

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021).
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagjes weg, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen. In onze vrije tijd steken we onze energie in het klussen en verbouwen van onze woning waar we sinds 2020 wonen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties