citroen

Hoe gebruik je citroen optimaal?

In een gerecht maar een halve citroen nodig en weet je niet wat je met de restanten van citroen moet doen? Lees dan snel onderstaande tips om niks te verspillen.

Waterkoker ontkalken en koper poetsen

Gooi de uitgeknepen citroenen niet in de prullenbak maar kook de restjes van de citroen in de waterkoker als natuurlijke ontkalker. Citroensap in combinatie met wat zout is zelfs goed om koper mee op te poetsen.

Schoonmaakmiddel

Neem een glazen pot van 750ml of 1 liter. Vul de pot voor minimaal de helft met citroenschillen. Vul dan de pot tot aan de rand met azijn of water en laat dit geheel minstens 2 weken staan op een koele donkere plek. Na 2 – 3 weken giet je de azijn door een fijne zeef over in een andere glazen fles.

Frisse geur aan je handen en snijplank

Restjes citroensap over? Gebruik ze om de sterke geur van knoflook of ui van je handen af te halen. Datzelfde geld overigens ook voor je snijplank.

Haren bleken en puistjes uitdrogen

Het is niet het meest goede voor je haren, maar mocht je echt je haren willen bleken dan kun je hiervoor citroensap gebruiken. Smeer het in je haren en ga er vervolgens mee in de zon liggen.
Last van puistjes? Smeer dan wat citroensap op je puistjes en ze zullen uitdrogen en uiteindelijk verdwijnen.

Bescherming tegen muggen

Geen Deet of andere producten bij de hand om insectenbeten te voorkomen? Smeer jezelf dan in met citroen!

Citroenpitjes

De zaden van de citroen kun je zo planten.

  • Maak de pit(ten) helemaal schoon met lauw water en laat deze drogen.
  • Plaats de pit in de grond.
  • Zorg dat de grond vochtig blijft.

foto: Pixaby

Nieuwsgierig wat je o.a. met spinazie en yoghurt kunt doen? Check dan eens de “hoe gebruik je… optimaal” blogs uit deze serie!

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics