Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Julius Zebra 3- Ellende met de Egyptenaren

Julius Zebra 3- Ellende met de Egyptenaren

Na ‘Rollenbollen met de Romeinen’ en ‘Bonje met de Britten’ gaat Julius Zebra dit keer gebukt onder ‘Ellende met de Egyptenaren‘. Gary Northfield slaat de spijker op zijn kop met zijn populaire boekenserie over de bijna absurdistische Julius Zebra. Vertaald door hoe kan het ook anders: Edward van de Vendel.

‘Julius Zebra 3- Ellende met de Egyptenaren’

Julius Zebra is nog steeds voornemens zijn baas Septinus te pakken te nemen. Tijdens een ronduit gevaarlijke boottocht stranden Julius Zebra, zijn broer Brutus en zijn vrienden in het Oude Egypte. Julius Zebra wordt aangezien voor de PAARDENGOD en maakt daar dankbaar gebruik van in Alexandrië. Het feest na zijn kroning zal een jaar lang duren. Tot ze erachter komen dat het zich voordoen als God of Farao streng bestraft wordt door Egyptenaren. Hij lijkt eigenlijk ook helemaal niet op een paard. Een paardenrace zal dat ongetwijfeld bevestigen.

Mijn mening

Doldwaze striptekeningen en tekst wisselen elkaar in hoog tempo af. Je kan het leesboek, de graphic novel, moeilijk naast je neer leggen. Ongemerkt maakt de lezer veel leeskilometers en doet ondertussen ook nog heel wat weetjes over het oude Egypte op. De drie delen volgen elkaar op, maar zijn ook afzonderlijk van elkaar te lezen. Geschikt vanaf 7 jaar en/ of voor moeilijke lezers. En een lust voor het oog op de boekenplank of in de boekenkast met de gouden letters en vormgeving.

Boek informatie

Titel: Ellende met de Egyptenaren
Auteur: Gary Northfield
Uitgeverij: Luitingh- Sijthoff
ISBN: 978 90 24 57 6968
Het boek kost €14,99 en kun je ook online bestellen. Daar is ook het gratis leesfragment in te zien.

Lees ook:

Wil jij ook graag meer over Egypte weten?

*voor het schrijven van dit artikel hebben wij een review exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics