Thuisleven.com
Wat helpt er een jaar later wel tegen katten in de tuin.
Thuisleven.com > Buiten > Tuinieren > Deel 2- Wat helpt er wel tegen kattenpoep in je tuin?

Deel 2- Wat helpt er wel tegen kattenpoep in je tuin?

Er is een jaar verstreken sinds het eerste deel ‘Wat helpt er tegen katten in je tuin?‘ In deel twee deel ik graag onze bevindingen tot nu toe.

De stand van zaken in de achtertuin

Ondanks de koffieprut, de KattenSchrik strooikorrels van de Action en het grotendeels bedekken van de grond in onze achtertuin, wordt deze nog steeds door katten gebruikt. Zo erg zelfs dat ze poepen op ons nieuw aangelegde gazon. En tot onze verrassing zelfs midden op de tuintegels. Dat is geheel tegen de natuur van een kat in, dus het bevreemd ons zeer. Misschien is die betreffende kat wel ziek. Onze buren geven aan dat ze ook met enige regelmaat kattenpoep op de tegels aantreffen.

Andere maatregelen Kat weg

Plantje KatWeg in de tuin.In de tussentijd vonden we bij een tuincentrum een Kat weg plantje, waarvan we er twee gepoot hebben. Eén links en één rechts van onze achtertuin. Het is nog even de vraag of deze de winter overleven. Het beoogde effect van deze plantjes is moeilijk in te schatten. Wat ik wel met zekerheid kan stellen is dat er niet naast of zeer in de buurt van deze plantjes gepoept is.
We hebben alle ‘oude’ cacaodoppen vervangen en vernieuwd. Naderhand blijkt dat ze aan de kant worden geschoven en er op de vrije grond wordt gepoept. Wellicht helpt het om een dikkere laag cacaodoppen aan te brengen.

Drastische maatregel tegen kattenpoep

Nu deze maatregelen niet of niet voldoende helpen, zijn we overgestapt naar het volgende level. Helaas moeten we nu meer gaan investeren om onze tuinvreugde te bewaren. We zijn op zoek gegaan naar een elektronisch apparaat, die een hoog frequente pieptoon verspreid bij detectie van een warmtebron of beweging. Een ultrasone Kattenverjager, die niet alleen de katten verjaagd. Ook honden, ratten, muizen, vleermuizen en andere (knaag)dieren ondervinden hinder van dit apparaat. Gelukkig hebben onze buren geen hond.

De Kattenverjager

Dit ultrasone apparaat bestaat in meerdere varianten en bijbehorende prijzen. Draadloos, op batterij, adapter, op lichtnet of zonnecel. Als tuinsteker of zelfs een mobiel apparaat Honden- of Kattenverjager zag ik tussen de resultaten. We hebben gekozen voor een tuinsteker op batterij, er zat ook een Geld Terug regeling op. De Kattenverjager werkt tot 7 meter en is volledig waterdicht. Dat is geen overbodige luxe, zoals je op de foto wellicht kunt zien. Het geluid is in te stellen per diersoort die je wenst te verdrijven uit het gebied.

Onze ervaring

We hebben de Kattenverjager nu een paar weekjes in de achtertuin staan. We horen soms zelf de piep als we voorbij lopen. De buurkinderen reageren ook op het geluid in de achtertuin. Als ze weten wat het is, dan vinden ze het wel prima. Laatst zagen we nog wel een kat over de schutting lopen, hij kwam zelfs een paar keer terug. Een inspectie door de achtertuin leerde geen graafpogingen of zelfs kattenpoep op, dus we zijn voorzichtig positief. Wordt vervolgd en deel gerust jouw tip tegen kattenpoep in de tuin.Kattenverjager in de tuin tegen de katten.

Lees ook:

Ken je de Kattenverjager al?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Het is bij ons een ramp. Ook omdat één van onze honden kattenpoep opeet en daar vervolgens ziek van wordt. Dat komt door een bepaald eiwit in kattenvoer en kattenpoep dat honden niet goed verdragen. De katteneigenaar jaagt ons dus op de kosten. Wij hebben vroeger binnenkatten gehad. Enfin, het meest logische is dat katteneigenaren de kat in eigen tuin houden. Helaas gebeurt dat (te weinig) niet. Gaaspanelen met maasgrootte van 10cm of kleiner waar je een hegje tegenaan laat groeien helpt. Er zijn anti inbreekranden (plastic punten) bij de bouwmarkt te koop voor op de schutting en desnoods schrikdraad. Bij ultrasoon ben ik bang dat het ook egels (slakkeneters) verjaagt.

 • Kattenpoep in de tuin is een vieze aangelegenheid in de tuin, dat weet ik ook.
  Wij hebben alleen voor in de tuin zwarte grond, achter hebben we alleen stenen.
  Voor in tuin hadden wij altijd last van kattenpoep al we het onkruid eruit moesten halen.
  We hebben overal waterdoorlatend plastic in de tuin gelegd met daarop rode mijnsteen gestrooid. Hebben nooit geen last meer van katten en ook niet van onkruid.
  Heerlijk! En nooit geen onkruid meer wieden. De tuin is hierdoor een plaatje en katten hebben een hekel aan steentjes tussen de teentjes.
  Dit was onze oplossing.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics