Mopperberen terug naar school.
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Mopperberen terug naar school (AVI M4).

Mopperberen terug naar school (AVI M4).

De zomervakantie voor de kinderen hier was een groot feest. Zeker voor de tieners die vorig jaar geslaagd waren duurde hij ongekend lang. Maar hoe lang een vakantie ook duurt, helaas kwam er deze week een einde aan en moest iedereen weer vroeg uit de veren. Zal het ons net zo zijn vergaan als de beren uit Mopperberen terug naar school?

Mopperberen terug naar school.

Het is de eerste schooldag en wat valt er veel te grommen! Na twee maanden vakantie is het namelijk lastig om zo vroeg al uit bed te komen. En dan moet er nog worden gegeten, aankleden en op tijd op school komen. Op school is papa de meester, dat heeft zo zijn voordelen. Maar ook zijn nadelen…Grrr

Wat vinden wij ervan?

Gelukkig is er hier geen papa in huis die het ’s ochtends nodig acht om met een orkest door huis te gaan en daarbij iedereen wakker te maken. Ook hebben wij geen kinderen die ’s ochtends niks op krijgen, want tijdens onze vakantie hebben we zoveel gewandeld dat iedereen nog steeds elke dag honger heeft. Gelukkig hebben wij ook niet te kampen met enorme groeispurten bij de kids en kraaien ze niet om een cowboy, ridder of krokodillenkostuum. Ofschoon de tiener die dit jaar Leidinggevende Hospitality en Leisure gaat doen dat misschien wel gaaf had gevonden. En dus stond iedereen dit jaar op tijd klaar. Een zelfs een dag te vroeg want zijn schooldag begon vandaag om 11:30 uur. Dat is pas chill beginnen!

Al met al is dit een ontzettend leuk boek om te lezen zo aan het begin van het schooljaar en besef je je maar weer dat sommige kleine hick ups maar klein zijn en het allemaal veel erger kan.

Informatie.

Mopperberen terug naar school.
Auteur: Myriam Ouyessad
Illustraties: Eric Gasté.
ISBN: 9789462916463.
Uitgeverij: De Eenhoorn.
AVI: AVI M4 (AVI is de afkorting van Analyse van Individualiseringsvormen. Kinderen die snel en (bijna) foutloos kunnen lezen, hebben een hoog AVI-niveau. Kinderen die nog niet snel kunnen lezen, of die daarbij veel fouten maken, hebben een lager AVI-niveau.)

Lees ook:

Hoe beviel jullie eerste schooldag dit jaar?

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen *

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

2 reacties