Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > Het hele jaar groenten van De Eenhoorn.

Het hele jaar groenten van De Eenhoorn.

De slogan “2 ons groente en twee stuks fruit, dan houd je het een heel stuk langer uit!” kennen velen van ons nog wel van vroeger. Groente eten is namelijk goed voor de gezondheid. Er is niet één groente die in alle voedingsstoffen kan voorzien. Verschillende soorten groente eten is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Groente bevat weinig calorieën, maar wel veel voedingsvezels. Het geeft daardoor een vol gevoel. Het eten van groente verzadigt meer dan het drinken van groente.

Nu begrijp ik als moeder van vier kinderen als geen ander dat elke dag een soort groente eten toch wel een uitdaging kan zijn. Lange gezichten, woede aan tafel of zelfs het weigeren van eten tot het moment dat je je zorgen begint te maken over je kind zijn slechts enkele gebeurtenissen die hier de revue gepasseerd zijn. Tot we op den duur de kinderen gingen betrekken bij het eten. Zo gingen we samen naar de winkel en mochten de kinderen uitzoeken wat ze lekker eruit vonden zien en daar maakten we dan het avondeten mee.

Het hele jaar groenten.

Ook werden er een hoop boeken gelezen. Net zoals we nu ons neefje voorlezen uit “Het hele jaar groenten” van Clara Corman.
In dit kartonnen boek met flapjes komen maar liefst 16 groenten aan bod. Wat mij vooral op valt zijn de groenten die erin staan zo komt de wortel aan bod maar ook heel wat groenten (venkel, artisjok, pompoen) die niet zo snel gekozen worden in de winkel.

Op een eenvoudige manier geven de illustraties aan hoe de groente groeit. Aan de rechterkant is de groente groter uitgebeeld en zit er een flapje waardoor je in de groente kunt kijken. Erg leuk gedaan! Ook staat er nog wat info bij over de groente die geschikt is voor kleine kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld lezen in welk seizoen je wat oogst. Echter merk ik dat mijn jongste twee kinderen (8 en 9) het maar wat leuk vinden om ook door het boekje heen te bladeren.

Informatie.

Auteur: Clara Corman
Illustraties: Clara Corman
ISBN: 9789462913080
Uitgeverij: De Eenhoorn

Lees ook:

Miranda

Eigenaar/vennoot van Thuisleven.com en Tuinenbuitenleven.com.
Verloofd met Tom, moeder van Daan (2004), Vera (2006), Tim (2008), Iris (2010) en Evi (2021). Lees meer over mij op https://www.thuisleven.com/over-ons-thuisleven/

2 reacties