Thuisleven.com
Kun jij antwoorden op alle waarom-vragen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kun jij antwoorden op alle waarom-vragen?

Kun jij antwoorden op alle waarom-vragen?

Kinderen zijn nieuwsgierige wezentjes. De nieuwsgierigheid begint al op jonge leeftijd door dingen vast te houden en in de mond te stoppen. Ze beginnen te wijzen en “die” of “dat” te roepen als ze iets van dichtbij willen zien. Zodra ze weer iets ouder zijn gaan ze concretere vragen stellen zoals “Waarom doe je dat?”. En weer iets verder gaan ze op elk antwoord vragen waarom dat zo is. Die leeftijd (rond de 6 – 8 jaar) kan soms behoorlijk vermoeiend zijn (merk ik aan de jongste van 7). Ofschoon ik altijd probeer de kinderen van een antwoord te voorzien, zijn er ook wel eens dagen bij dat ik het “waarommen” afsluit met “DAAROM!”. Vast en zeker herkenbaar voor velen anderen met nieuwsgierige aagjes.

Waarom?

Toch zijn de vragen die een kind stelt waardevol. Doordat ze de wereld nog niet volledig begrijpen onderzoeken ze waarom iets zo is. En hoe kan dat nou gemakkelijker dan het te vragen aan dé voorbeelden in hun leven: papa en mama!
Maar die papa en mama hebben wel meer aan hun hoofd dan continu waarom vragen te beantwoorden. Daarom is er nu deze leuke box van “De Waarom Quiz”.

De box bestaat uit 100 kaartjes met vragen, een boekje met alle antwoorden en een aantal tab-kaartjes in verband met de verschillende categorieën (dieren, het milieu, wetenschap en ontdekkingen, rare uitdrukkingen ,de aarde, het menselijk lichaam, de natuur).

Wat vinden wij ervan?

Persoonlijk vind ik de tab-kaartjes erg gevoelig, in dat opzicht dat ze makkelijk buigen. Verder zijn de kaartjes van een mooi en goed formaat voor kinderen. Wat ik vooral een pluspunt vind is de grootte van de letters en de kleurrijke illustraties. Zo komt een vraag meer tot leven dan een saai zwart-wit kaartje. Sommige waarom kaartjes zijn voorzien van multiple choice antwoorden en sommige juist weer niet. Zo is er een leuke balans en blijft het antwoord een verrassing. Elk antwoord vind je goed verwoord terug in het antwoordenboekje dat makkelijk te hanteren is voor kinderen. Op de kaartjes staat aangegeven op welke pagina in het boekje het antwoord staat.

De Waarom Quiz is te koop voor €14,99 bij Bol.com.

Lees ook:

Waarom moet je deze leerzame box in huis hebben? Nou daarom!

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Dat is een echte aanrader zeg! Bedankt voor de tip. Bij ons is de Waarom-fase begonnen na hun 3e verjaardag du die had ik nog niet verwacht. Had gedacht dat dat nog even zou duren haha. De waarom-vragen gaan vooral over stroom en waarom die een schutkleur heeft. Uhhhh ja….

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics