Thuisleven.com

Smartgames IQ fit

Mam, ik wil zo graag dat ene spelletje wat klein is en waar je bij moet nadenken. Mag ik dat van mijn eigen geld kopen voor in de vakantie?‘” Dat vroeg onze dochter afgelopen zomervakantie. Ik begreep niet meteen welk spel ze bedoelde. Tot ik met haar in een winkel stond en ze de Smartgames aanwees. Ik vond het een goed idee, ze koos voor de IQ-Fit van Smartgames en betaalde met haar eigen geld. Uiteraard nam ze deze mee op vakantie naar Frankrijk. Ze vertelt vandaag hoe dit spel haar is bevallen.

Smartgames

Er zijn heel veel verschillende soorten smartgames, maar deze (IQ-Fit) leek mij het leukste. Het spelletje is eigenlijk een puzzeltje wat je lekker alleen kunt maken. Natuurlijk kun je het ook met iemand anders doen. Maar soms is het ook fijn om iets alleen te doen. En omdat wij lang moesten zitten in de auto naar vakantie, dacht ik dat dit wel leuk zou zijn om te gaan doen in de auto.

Het spel zit in een handig doosje, dus je kunt het zo meenemen waar je ook naar toe gaat. In het doosje zitten de ‘puzzelstukjes’. De puzzelstukjes bestaan uit gekleurde bolletjes die aan elkaar vastzitten. Er zit een boekje bij waarin de opdrachten staan die je moet maken. De opdrachten beginnen makkelijk, maar ze worden steeds moeilijker. In het boekje zitten 120 opdrachten. Echt heel veel, ik heb ze nog niet allemaal gedaan!

Opdracht

Je kunt beginnen bij de eerste opdracht, of gewoon een opdracht zelf kiezen. Ik vond het leuk om bij opdracht 1 te beginnen en te kijken hoe ver ik kan komen zonder hulp van mijn papa of mama. Hoe werkt het? Je kijkt naar de opdracht in het boekje. Je legt de puzzelstukken zoals je bij de opdracht ziet staan. De puzzelstukjes mogen niet op een andere plaats komen, dus goed kijken. De puzzelstukjes bestaan uit bolletjes die aan elkaar vastzitten. Elke puzzelstukje heeft een andere kleur. Ook steekt er aan een kant een bol uit en aan een andere kant zijn dat er twee. Je moet de puzzelstukjes met de uitsteeksels naar beneden in de gaten van het spelbord plaatsen. Een puzzelstukje kun je op twee manieren in het bord plaatsen. Soms moet je wel goed kijken en het puzzelstukje even draaien. Als je alle stukjes hebt geplaatst zoals de opdracht zegt, dan ben je nog niet klaar. Er zijn nog een paar puzzelstukjes die niet in de opdracht staan. Jij moet dan zelf uitzoeken waar die puzzelstukjes moeten. Als alles past dan heb je de puzzel goed opgelost.

Mening

Het is een leuk spel. Het begint makkelijk, maar het wordt wel moeilijker. Soms moet je echt heel goed nadenken. Dat vind ik niet altijd leuk, maar ik leer er wel van. Soms heb ik een puzzel snel opgelost, en soms duurt het wel even. Ik heb het ook wel eens weggelegd om er later mee verder te gaan. Dat kan heel makkelijk met dit spelletje. Je kunt er lang meespelen maar ook heel kort. Het doosje is klein en kan je zo in je tas stoppen.

In het boekje staan ook de antwoorden. Je kunt dus altijd controleren of je het echt goed hebt gedaan. Eigenlijk laat ik mijn spelletje altijd aan mijn vader of moeder zien. Want anders ben ik bang dat ik de volgende puzzeloplossing al zie.

Maar zonder het boekje met opdrachten kun je zelf ook ermee puzzelen, dan bedenk je gewoon zelf wat.

Lees ook: Penguins On Ice van SmartGames
En lees ook: UNO Deluxe kaartspel
Wellicht ook interessant: City Maze van SmartGames

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics