De krokodil die geen taxi wilde zijn
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > De krokodil die geen taxi wilde zijn

De krokodil die geen taxi wilde zijn

Intussen hebben we al heel wat recensies voor uitgeverij De Eenhoorn mogen schrijven. En ook nu heb ik weer de eer gekregen om een recensie voor ze te mogen schrijven. Ditmaal over de krokodil die geen taxi wilde zijn. Alleen de titel is natuurlijk al hilarisch maar of het boek ook zo in elkaar zit?!?

De krokodil die geen taxi wilde zijn

Athan is een krokodil die diep in het oerwoud aan een open rivier woonde. Het oerwoud waar Athan woonde is zo groot dat lang geleden een hele oude krokodil had bedacht dat het veel sneller was om door de rivier te reizen. Zodoende ontstond er een waar familiebedrijf dat TAXI KROKO heette. Het enige nadeel van het taxi bedrijf was dat de taxi’s uit krokodillen bestonden en die hebben een nogal puntige rug en scherpe krokodillentanden. Niet veel passagiers waren dan ook gemotiveerd om een ritje te nemen.

Athan had zich het allemaal al eens bekeken en besloten dat taxi zijn niet zijn ding was. De hele dag stilletjes in het water liggen wachten, dieren die op je rug zitten om vervolgens snel te moeten zwemmen. Nee dat was niks voor hem en dus ging hij op zoek naar een andere baan.

Maar wat zou Athan willen worden? En zal zijn familie hem steunen?

De krokodil die geen taxi wilde zijn

Wat vind ik ervan?

Wat een heerlijk verrassend verhaal die een hele andere wending had dan ik mij van te voren bedacht had. Ik zal er dan ook niet te veel van verklappen want dan is de lol er meteen vanaf.
Het verhaal zelf zit onwijs goed in elkaar en de rijke illustraties zorgen ervoor dat jonge kinderen heerlijk kunnen “meelezen”.

Informatie

De krokodil die geen taxi wilde zijn
Auteur: Stany Perkisas
Illustrator: Lucy Elliot
ISBN: 9789462915114
Uitgeverij: De Eenhoorn
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Wat is het lievelingsdier van jou kindje?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

28 reacties

 • Een kat is hier het lievelingsdier! We hebben er zelf geen, maar er wordt heel wat af geknuffeld met de buurtkatten!

 • Egels, vinden mijn dochtertjes geweldig. Waarom? We hebben 3 in de steek gelaten baby egels in onze schuur gevonden. Pipetje kattenmelk gegeven , ook ‘s nachts & toen overgedragen aan de egelopvang. Vreselijk verdrietig dat je egels niet als huisdier mag houden, en ja ik mis ze zelf ook. Maar we hebben inmiddels heel wat egel knuffels, egel puzzel, egel beker, egel tshirt… Allemaal leuk, hoewel de échte toch het allerliefste zijn 😀

 • Het lievelingsdier van mijn dochter is Pip, je weet wel, die van Woezel. Gaat overal mee naar toe, nog net niet naar school 😉

 • Graag wil ik deze boeken winnen voor mijn kleindochter Jasmijn. Haar lievelingsdieren zijn de bokjes in de kinderboerderij bij haar huis. Vanaf heel klein stapte ze de wei op en gaf ze eten, totaal niet bang! Nog steeds gaat ze er supergraag naar toe, en ook de babybokjes kunnen altijd rekenen op haar súperlieve knuffel!!

 • Het lievelingsdier van mijn kleinkinderen is een hond.
  Vorig jaar hebben ze een puppy gekregen en ze zijn er gek op.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee voor deze leuke boekjes.

 • Ons zoontje is dol op uilen! Wellicht is het begonnen, omdat we dit voor hem als geboortethema hadden, en ikzelf verschillende beeldjes ervan heb staan in de boekenrek. Ik veronderstel dat de ‘microbe’ is overgegaan op hem 😉

 • Mijn dochtertje zei eerder deze week dat haar lievelingsdier een lieveheersbeestje is. Reden? Dat is mama’s lievelingsdier dus ook de mijne. Schattig hé?!

 • Flamingo is onze dochter haar lievelingsdier. Vast omdat hij roze is
  Doe graag mee voor deze leuke boekjes.

 • Mijn nichtje haar favoriete dier is uiteraard de pony waar ze bij pake (opa) op mag rijden.
  En sinds we naar het dolfinarium zijn geweest, is ze ook dol op dolfijnen en walrussen.

 • Wat lijkt me dat een vrolijk en verrassend boek voor mijn kleinzoontje! Zijn lievelingsdier is de olifant, waarschijnlijk vanwege het liedje: “Olifantje in het bos, laat toch niet je mama los..!” 😉

 • Het lievelingsdier van mijn zoontje Dylàn is een kikker, omdat zijn knuffel Lulu ook een kikker is!

 • Mijn dochter is helemaal weg van flamingo’s. Waarom? Geen idee, het is niet alleen dat ze roze zijn, maar ze heeft gewoon een fetish voor die lange benen, denk ik.
  Haar Flamingo knuffel wordt altijd bij de poten gegrepen.

 • Absoluut een geit … Omdat we zo vaak naar de geitenboerderij gaan om geitjes te kijken, aaien, knuffelen.

 • Mijn dochters lievelingsdier is onze hamster knuffie. Om hier altijd heerlijk mee te knuffelen. En als ze nog een dier mogen noemen, zeggen ze Unicorn.

 • De illustraties alleen al zijn prachtig van het boek De krokodil die geen taxi wilde zijn. Ik ga hem onthouden. Een leuk boekensetje, hier zit er ook eentje in de ‘ik ruim niet op’ fase. Mijn dochters lievelingsdier is een hond (en een eenhoorn)

 • Gerke is een echt ‘poezenmens’..
  ‘Poes’ was logeerpoes, maar mag en wil nu na 3 jaar ‘echt’ blijven.

 • Ons hondje daar zijn de kinderen reuze dol op! Ze zijn de wereld aan het verkennen en we zijn nog niet naar de dierentuin geweest!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics