Selecteer een pagina

Intussen hebben we al heel wat recensies voor uitgeverij De Eenhoorn mogen schrijven. En ook nu heb ik weer de eer gekregen om een recensie voor ze te mogen schrijven. Ditmaal over de krokodil die geen taxi wilde zijn. Alleen de titel is natuurlijk al hilarisch maar of het boek ook zo in elkaar zit?!?

De krokodil die geen taxi wilde zijn

Athan is een krokodil die diep in het oerwoud aan een open rivier woonde. Het oerwoud waar Athan woonde is zo groot dat lang geleden een hele oude krokodil had bedacht dat het veel sneller was om door de rivier te reizen. Zodoende ontstond er een waar familiebedrijf dat TAXI KROKO heette. Het enige nadeel van het taxi bedrijf was dat de taxi’s uit krokodillen bestonden en die hebben een nogal puntige rug en scherpe krokodillentanden. Niet veel passagiers waren dan ook gemotiveerd om een ritje te nemen.

Athan had zich het allemaal al eens bekeken en besloten dat taxi zijn niet zijn ding was. De hele dag stilletjes in het water liggen wachten, dieren die op je rug zitten om vervolgens snel te moeten zwemmen. Nee dat was niks voor hem en dus ging hij op zoek naar een andere baan.

Maar wat zou Athan willen worden? En zal zijn familie hem steunen?

De krokodil die geen taxi wilde zijn

Wat vind ik ervan?

Wat een heerlijk verrassend verhaal die een hele andere wending had dan ik mij van te voren bedacht had. Ik zal er dan ook niet te veel van verklappen want dan is de lol er meteen vanaf.
Het verhaal zelf zit onwijs goed in elkaar en de rijke illustraties zorgen ervoor dat jonge kinderen heerlijk kunnen “meelezen”.

Informatie

De krokodil die geen taxi wilde zijn
Auteur: Stany Perkisas
Illustrator: Lucy Elliot
ISBN: 9789462915114
Uitgeverij: De Eenhoorn
Leeftijd: vanaf 3 jaar

Wat is het lievelingsdier van jou kindje?

Geverifieerd door ExactMetrics