Thuisleven.com
Trice
Thuisleven.com > Spellen & Puzzels > Trice een razendsnel woordspel voor de hele familie

Trice een razendsnel woordspel voor de hele familie

Het moge duidelijk zijn dat woordenschat en begrijpend lezen een issue is bij de kids. Bij elk rapportgesprek is dit dan ook een gespreksonderwerp. Om dit in huis ook te stimuleren zetten we van alles in. Zo hebben we tijdens het avondeten uitgebreide gesprekken over de meest gevarieerde onderwerpen (van het menselijk lichaam tot en met klimaatverandering), stimuleren we het lezen van boeken en laten we de kinderen met regelmaat koken en bakken volgens een recept. En dan heb ik het nog niet gehad over de wekelijkse spellenavond waar diverse spellen de revue passeren. En laten we die spellenavond nou net per vandaag kunnen uitbreiden met het razendsnelle woordspel Trice.

Trice

Trice daagt je uit om zoveel mogelijk woorden te vormen aan de hand van slechts een worp met  de dobbelstenen. De eerste en laatste letter én het aantal letters worden voor je bepaald door de drie dobbelstenen die je gooit. Om de beurt gooit één speler de groene (beginletter), rode (eindletter) en witte dobbelsteen (aantal letters). In de doos zitten 2x 12-zijdige beginletter-dobbelstenen (groen), 1x 12-zijdige eindletter-dobbelsteen (rood), 1x woordlengte-dobbelsteen makkelijk (wit), 1x woordlengte-dobbelsteen moeilijk (wit) je kunt de groene en witte dobbelstenen dus afwisselen ter variatie. Dan gaat de 1 minuut in en probeert iedereen zoveel mogelijk woorden op zijn of haar scoreformulier (of eigen papiertje) te schrijven. Is de minuut om dan worden de schrijfmaterialen neergelegd en de woorden geteld. Voor elk goede woord krijg je 1 punt. En degene die na zes rondes de meeste punten heeft behaald is de winnaar.

Hoeveel woorden kun jij binnen 1 minuut opschrijven?

Wat vinden wij ervan?

Aangezien woordenschat hier een dingetje is hebben we er meteen een regel bij gemaakt. Nadat de minuut om is krijgt iedereen om de beurt het woord om de woorden die hij/zij heeft opgeschreven hardop uit te spreken en daarbij de betekenis te geven. Zo leren we van elkaar nieuwe woorden (en kunnen wij als ouders bepalen of de woorden ook juist zijn). Valsspelen heeft dus geen zin en van iets leuks maken we gelijk iets leerzaams. Omdat de zes rondes niet lang duren is het makkelijk én overal te spelen.

Mocht je nou op vakantie gaan en een snel en klein spelletje mee willen nemen dan is Trice perfect. Stop in een zipper de dobbelstenen, een paar kleine potloodjes en wat blaadjes en je kunt overal aan de slag. Het pakketje weegt namelijk niet veel en is zelfs in je handtas te stoppen. Ideaal als je na een lange wandeling iets langer dan gemiddeld uit wilt puffen op een terras en de kinderen weer verder willen.

Informatie

Trice
Leeftijd: 10+
Aantal spelers: 1-7
Speelduur: 10 minuten
Verkoopadviesprijs: € 9,99

Wo(o)rd jij de Trice dobbelkoning?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics