In ons gezin zijn wij dol op boeken boordevol met illustraties. Ondanks dat deze mama toch redelijk creatief is, vind ik het vooral heel prettig als er een leuk verhaal bijgeschreven is. Het is dan ook altijd maar weer een kunst om dat ene boek te vinden waar de kinderen alle vier tegelijkertijd naar kunnen luisteren. Want voorlezen is een hot item geworden in ons huis. Gelukkig krijg ik als recensent met regelmaat boeken toegestuurd en kan ik dan ook naar hartenlust (voor)lezen. Zo ook het leuke boek Draak dat precies aansluit op ons gezin. Een boek boordevol illustraties en bijpassende tekst. Niet te veel en niet te weinig. Eigenlijk genoeg voor een griezelig bedtijdverhaal…

Tip: Lees dit boek in het donker met een zaklamp of en kaarsje. Voor special effect heb je uiteraard je partner die ineens geluiden kan maken in het donker… Griezelen!!!

Draak

In een duister kasteel woont Graaf Draak. Vroeger heette hij Benny, maar dat klonk niet akelig genoeg. Draaks grootste wens is de griezeligste griezel ter wereld te zijn. Hij vijlt daarom zijn tanden, begraaft zijn kleding in de tuin die hij twee dagen later opgraaft met ongedierte, hij rekt zijn oren uit, lakt zijn nagels en soms kleurt hij zelfs blauwe adres op zijn benen. Maar makkelijk is het niet. Elke dag je best doen om een goede griezel te zijn kost veel tijd en het is hard werken. Droevig dwaalt Graaf Draak door de gangen zijn het kasteel. Hij heeft hulp nodig. Gelukkig beschikt Graaf Draak over een computer met internet. Twintig klikken later heeft hij de oplossing gevonden en dat wordt morgen gebracht. Maar of dat nou zo’n goed idee is….

Info en waar te koop

Draak is te koop bij o.a. Bol.com.
Auteur: Nils Pieters.
Uitgeverij: De Eenhoorn.
ISBN: 9789058389664.

Lees ook:

*Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics