Selecteer een pagina

Bijna elke dag ontvang ik wel post voor Thuisleven. De minst leuke zijn die van de Belastingdienst maar de leukste zijn vaak de onverwachtse pakketjes van bedrijven die spontaan een ludieke actie opzetten. Zo ook het pakket van “Hoe tem je een draak 3“, dat bestaat uit de film, een boek en Tandloos als actiefiguur.

Hoe tem je een draak

Negen jaar geleden (2010) maakten we kennis met Hikkie. Van hem wordt verwacht dat hij in de voetsporen treed van zijn vader. Maar de jongen gebruikt veel liever slimme trucjes dan brute kracht. Zodra hij een zeldzame draak, Tandloos, ontdekt en in het geheim een vriendschap met het bijzondere dier sluit, zet dat niet alleen het leven van hemzelf maar ook van het dorp op z’n kop.

In 2014 komt het tweede deel van Hoe tem je een draak op de markt. Hierin zien we dat de Astrid, Snotvlerk en de rest van de bende zich voornamelijk bezicht houdt met drakenracen. Dit is de populairste sport op het eiland, sinds de Vikingen en draken in de afgelopen vijf jaar verenigd zijn. Hikkie en Tandloos gaan liever op zoek naar onbekende gebieden en nieuwe werelden. Tijdens een van deze avonturen ontdekken ze een geheimzinnige ijsgrot, waar honderden wilde draken leven, en een mysterieuze drakenrijder. De twee vrienden raken verzeild in een spannende strijd om de toekomst van de mensen en draken te redden.

Hoe tem je een draak 3 – de film

Aangezien het vorige deel in 2014 op de markt kwam en er tussen de eerste en tweede film 5 jaar verschil zat, zou je verwachten dat ook in deel 3 een sprong is gemaakt in het jaartal. Toch zijn we nu maar één jaar verder in het leven van Hikkie, Tandloos en alle anderen.

Het dorpje Berk is onder het leiderschap van Hikkie een waar toevluchtsoord voor draken geworden. Drakenrijders gaan er zelfs met regelmaat op uit om draken, die gevangen zijn genomen, te bevrijden. Ze zijn daarin zo goed geworden dat overbevolking dreigt. Als ook nog eens blijkt dat er een vijandelijke macht het op de draken van Berk heeft voorzien en een oorlog onvermijdelijk lijkt, komt Hikkie opnieuw voor moeilijke keuzes te staan.

Tandloos actiefiguur (How to train your dragon Giant Fire Breathing Toothless)

Met zijn lange staart, grote vleugels en magische vuurspuwtruc kan Tandloos elke battle aan. Zodra je de verpakking open maakt moet je de staart even bevestigen aan het lijf en je hebt daarna een grote speelgoed draak in handen. Vul zijn rug met water en druk op het knopje. Je zult zien dat Tandloos nu rook uitademt. Is dat nog niet genoeg voor de vijand? Dan laad je de projectielen in zijn mond en schiet elk obstakel (of vijand) uit de weg. Klap de vleugels in bij scherpe bochten (en objecten) en klap ze weer uit zodra Tandloos de weide wereld in kan vliegen. Deze leuke draak zal zorgen voor urenlange speelplezier! Ga de uitdaging maar aan om dit nog af te staan aan je (klein)kind.

Hoe tem je een draak 3 – Vlieg met je favoriete DRAKEN! (boek)

Ben jij nog niet uitgekeken, maar mag je van je ouders geen t.v. meer kijken? Dan is dit boek echt iets voor jouw, hierin staan namelijk de meest bekende figuren uit de film beschreven met “foto”. Lees bijvoorbeeld meer over Hemelfeeks, Speknekje en Vissenpoot. Sluit het boek af met een echte drakenquiz en kijk of jij de drakenexpert van Hoe tem je een draak bent.

Is er bij jou in huis een drakenfan in huis?

Lees ook: Recensie: ‘De Orde van de Drakenmenners 2- De Drakenjager’ van Fiona Rempt
Ook te lezen: Draak
Wellicht ook interessant: Kleine Draak van Lieve Baeten

Geverifieerd door ExactMetrics