De Orde van de Drakenmenners 2- De Drakenjager
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Recensie: De Orde van de Drakenmenners 2- De Drakenjager van Fiona Rempt

Recensie: De Orde van de Drakenmenners 2- De Drakenjager van Fiona Rempt

Matti en Tink zijn ongeduldig, wanneer mogen ze weer naar Drekar Mohoao? Zouden ze dan eindelijk de drie proeven af mogen leggen om lid van de Orde van Drakenmenners te worden? Er is iets aan de hand, Matti’s vader doet geheimzinnig. De jongens komen er achter dat er een Drakendoder actief is, die lokt op één of andere manier draken om ze dan te doden. Maar waarom? En wie zou het zijn? De jongens mogen toch naar het eiland komen en dragen hun steentje bij. Ze houden toezicht op de schermen, zodat de Drakenmenners zelf even kunnen rusten. Matti is verheugd om Loef en zijn drakenvader-moeder weer te zien. Ze krijgen vliegles en mogen binnenkort voor het vliegbrevet gaan. Ze genieten volop tot het moment dat Matti onverwachts de Drakendoder in beeld ziet bij een leeg drakennest, alleen geloven de Drakenmenners hem niet. Dan besluiten ze zelf met het vliegtuig op jacht te gaan om de Drakendoder te stoppen. Levensgevaarlijk natuurlijk, als dat maar goed gaat.

De Orde van de Drakenmenners 2- De Drakenjager

Regelmatig moet ik mezelf er even van overtuigen dat draken helemaal niet bestaan. Het eerste deel is meeverhuisd naar Australië met het klasgenootje van dochterlief die een bevlogen spreekbeurt over draken heeft gehouden. Dat mocht in eerste instantie niet van de juf omdat draken niet bestaan…. Niet alleen is het nu wachten op het derde en laatste deel ‘De Drakenwereld’ van deze boeiende trilogie, maar waar blijft de VERFILMING eigenlijk?

‘De Orde van de Drakenmenners- De Drakenjager‘ van Fiona Rempt met illustraties van Daniëlle Futselaar, Uitgeverij Kluitman 2016.

Lees ook:

* Voor het schrijven van dit artikel hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics